Assertiviteitstraining

  • Wil je ‘nee’ kunnen zeggen zonder schuldgevoel

 

  • Wil je duidelijk je grenzen kunnen aangeven

 

  • Wil je werken aan meer zelfvertrouwen

 

  • Wil je leren omgaan met faalangst

 

  • Wil je assertiever door het leven gaan

 

Assertief zijn is het uiten van jezelf, met respect voor de ander. Dit uiten van jezelf is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. In onze huidige maatschappij wordt immers veel druk gelegd op het opkomen voor jezelf. Het hebben van een eigen mening en deze kunnen uiten (bv. op sociale media) is praktisch een vereiste van de maatschappij. Deze verwachtingen kunnen stress veroorzaken bij mensen die eerder onzeker zijn. Het kan je confronteren met een laag zelfbeeld of met je faalangst.
In deze training leren we assertief zijn en leren we dus omgaan met onzekerheid en faalangst. De basis van assertiviteit is gericht naar binnen: inzicht in je eigen gevoelswereld, in je blokkades en in de communicatie met jezelf. Kortom, er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen. Wat voortvloeit uit een beter zelfbeeld en zelfkennis is het assertiever kunnen zijn naar anderen. Meer bepaald: je grenzen kunnen aangeven, nee kunnen zeggen zonder schuldgevoel, praten over (moeilijke) gevoelens.

We werken in een kleine vaste groep. Samen met deze mensen zal je een proces aangaan waarbij veiligheid en vertrouwen belangrijke pijlers zijn. Er wordt een klein stuk theorie gegeven, maar het accent ligt vooral op het doen en het ervaren.
Wens je dus te werken aan meer zelfvertrouwen en bijgevolg een betere assertiviteit, in een veilige setting waarbij het accent ligt op de ervaring, schrijf je dan snel in.

 

Waar en wanneer:

Woensdag 19u30 – 21u

8 weken vanaf 6 december 2017

Lesgever:

Julie Mariën
dramatherapeut en assertiviteitstrainer

 

Prijs:

240 euro voor 8 lessen
(geen mogelijkheid tot het volgen van aparte lessen)

Inschrijven via julie_marien@hotmail.com

of op +32 478 664 734
graag voor 3 december

Max 10 personen

Voor inschrijvingen en informatie

Mail naar julie_marien@hotmail.com

of bel +32 478 664 734