Cranio-sacrale therapie

Wat is cranio-sacraal therapie?

Cranio staat voor de schedel en sacraal voor het heiligbeen. Deze therapie is ontstaan uit de osteopathie en bestaat uit het uitoefenen van subtiele druk op het heiligbeen (stuitje), de wervelkolom en voornamelijk de schedelbeenderen. Langs deze plekken stroomt het cranio sacrale vocht meer bekend als het hersen- en ruggenmergvocht, waaruit al onze prikkels vertrekken, zowel lichamelijke als emotionele, ons zenuwstelsel.

Cranio sacraal therapie brengt het zenuwstelsel terug in balans en laat trauma’s, angsten of spanningen die zich hebben vastgezet in het celgeheugen oplossen. Door stress, emotionele of lichamelijke klachten kan de samenwerking tussen je lichaam, je geest en dit cranio sacrale ritme verstoord raken. Cranio sacraal therapie is een intens rustgevende behandeling en laat je in een diepe ontspanning vertoeven, waardoor de zelfhelende vermogens van het lichaam in gang worden gezet, zodoende wordt het lichaam en de geest aangespoord om in de diepte te ontspannen, ruimte te scheppen en om blokkades of negatieve energie los te laten.

Cranio sacraal therapie kan worden toegepast bij diverse lichamelijke en emotionele klachten zoals: nek- en schouderklachten, rugpijnen, pijn aan de kaakgewrichten of het aangezicht, reumatische klachten, hyperventilatie, hoofdpijn (spanningshoofdpijn, migraine), maag- en darmklachten, een disfunctie in het immuniteitssysteem, disfunctie van maag en darmen, hormonale stoornissen, rouwverwerking, trauma’s, fybromyalgie, slapeloosheid, vermoeidheid, gebrek aan energie, CVS, stress, depressie en burn-out, innerlijke onrust en spanningen, angsten.

De behandeling gebeurt op afspraak en duurt één uur.

 

Afspraak maken?

Dit kan telefonisch of per mail.

+32 476 358 238

info@mintaka.be

Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn, gelieve dan een bericht in te spreken, een sms of mail te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Indien je de afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 24u op voorhand telefonisch te annuleren. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

Nancy Vanhaesendonck

Cranio-sacraal therapeut

Vrijdag voormiddag op afspraak

1. Voor een afspraak stuur een mail naar info@mintaka.be en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
2. Telefonisch op : +32 0476 358 238

www.mintaka.be