Cursus: Het Appèl van je communicatie

Door Suzanne Tytgat
Arbeids-Psychologe, Coach, Bemiddelaar en Trainer gespecialiseerd in de thema’s veerkracht en stress-hantering, zelf-leiderschap, perfectionisme, assertiviteit, emotionele intelligentie. Veel voorkomende vragen die Suzanne met mensen opneemt, handelen over identiteit, over werk en over relaties…. Hoe een eigen zélf uitbouwen en hoe de regie nemen van mijn leven? Hoe meer verbinding voelen en tot een duurzame relatie komen? Bij bedrijven is Suzanne vooral werkzaam in de rol van leadershipcoach en facilitator naar gedeeld leiderschap en “duurzaam werken”.

Wat mag je verwachten?


Eye-openers en tools rond connectie met jezelf en anderen, afhankelijkheid, samenwerking en harmonie. Relaties zijn meer ondersteunend en voldoening gevend indien er diepgang is. Hoe bereik je dit?

 empathie versus robotmania
 zelfbewustzijn & zelfcompassie versus oppervlakkigheid & drijfzand
 togetherness versus isolement
 eigen bewuste gedragskeuzes versus stress-patronen in omgang
 verbinden versus terugtrekken

Voor wie?


Ieder die vaak te maken heeft met een slecht gevoel bij communiceren en vragen heeft rond “de onhandigheid” in de communicatie. Waaraan ligt het? Wat zijn die misverstanden? Ieder die zich vaak machteloos en verward voelt in relaties – waar nochtans goede intenties zijn, maar waar
werkdruk, gewone stress van alledag en andere spelbrekers roet in het eten gooien.
Iedereen die aandacht en betrokkenheid verwacht van een specifieke andere en daarin frustraties kent. Eénieder die soms geconfronteerd wordt met verwijten “je toont geen interesse” of “je luistert niet naar me”.
Ieder die stress en als het ware een leegte ervaart, na een poging van uitleg geven om begrepen te worden. Dat “onbegrip” waarop gestoten wordt… Wat is dat? En helpt het boos te worden op de andere die jou niet begrijpt?
Ieder die, in een rol van verantwoordelijke, ploegbaas of leider, niet echt erop uit is mensen instructies te geven en te controleren, maar verbinding zoekt met de collega’s… Hoe doe je dat? Hoe bereik je de mens achter de professional?
Kortom:
Deze workshop gaat in op scenario’s in de privésfeer zoals ‘ik ben vriendelijk… ‘k doe wat verwacht word en toch word ik afgesnauwd… Wat doe ik verkeerd?’.

Maar ook scenario’s op de werkvloer waar smalltalk afgezaagd is en er gezocht wordt naar een manier van gesprek voeren die ertoe doet. Een relatie waar meer verbinding is, bevat ook meer energie!! Je haalt uit deze workshop zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en bent vol inspiratie om jouw relaties meer zuurstof te geven.

Waar en wanneer?


Groepspraktijk Het Appèl

Dinsdag 29 augustus (18u30 – 21u30)
Donderdag 21 september (18u30 – 21u30) Donderdag 11 januari (18u30 – 21u30) Donderdag 01 februari (18u30 – 21u30)

Hoe inschrijven?


De bijdrage voor de workshop met hand-out en syllabus ter naslag, dranken (en een licht gezond hapje in de pauze om 19u30) bedraagt €75 pp.