Cursussen

Opleiding kinderyogadocent

 

Data: vrijdag 6, 13, 20 en 27 oktober van 18u tot 21u
Locatie: Het Appèl, Brusselsestw. 544 te Mechelen
Inschrijving: info@mintaka.be of 0476/35 82 38
Tarief: 240 EUR

 

Deze workshop met een uitgebreid pakket ‘yogakennis en filosofie” laat je diepgaand kennis maken met yoga en meditatie als levenswijze. Je zal de moed en inspiratie vinden om kinderyoga aan te bieden en mee te beleven zowel thuis, in groep als in de klas. Als Kinderyoga docent leer je niet alleen hoe kinderen zich door yoga beter kunnen concentreren, maar ook welke yogahoudingen geschikt zijn voor kinderen en welke ademhalingsoefeningen je met kinderen kunt toepassen. Tijdens de opleiding Kinderyoga docent krijg je tools aangereikt die ervoor zorgen dat jij leerzame en leuke kinderyogalessen kunt maken. Tevens besteden we aandacht aan hoe je kinderyoga kunt integreren in een klas of groep.

Reiki cursus graad 2

 

Wanneer? op 1 december van 19u tot 21u en op 2 december van 10u tot 12u
Waar? Het Appèl, Brusselsestw 544, Mechelen (Zemst)
Tarief: 130 EUR

 

De 2de graad Reiki biedt jou de mogelijkheid om je nog meer te verdiepen in de Reiki energie. Na het volgen van deze opleiding kan je Reiki energie sturen op afstand naar alle situaties in de wereld doorheen de tijd. Zo leer je te werken met afstandshealing, je kan deze sturen naar mensen, dieren en plaatsen in de wereld maar ook naar jezelf. Deze Reiki energie kan je laten stromen doorheen de tijd, naar het verleden toe om onverwerkte gebeurtenissen te helen, in dit leven of in een vorig leven, je Reiki energie op afstand sturen in het NU of in de toekomst.

 

Je leert te werken met de Reiki-symbolen waarmee je een veld van bescherming en kracht kan creëren voor jezelf en je dierbaren.

Je ontvangt de Reiki inwijding voor de graad 2. 

De Reiki cursus graad 2 wordt afgesloten met een certificaat indien gewenst.

Je kan de Reiki cursus graad 2 volgen, indien je reeds een Reiki opleiding graad 1 hebt gevolgd. Na het volgen van beide opleidingen kan je de persoonlijke begeleiding vragen voor het bekomen van de Reiki Mastergraad.

Meditatiecursus: start met je nieuw leven door te mediteren!

 

Wanneer? vrijdag 8 december van 19u tot 21u30 en zaterdag 9 december van 10u tot 12u
Inschrijving via info@mintaka.be
Locatie: Het Appèl, Brusselsesteenweg 544, Mechelen (Zemst)
Tarief: 115 EUR (hierin zijn twee geleide meditatiesessies in groep inbegrepen, data beschikbaar vanaf januari 2018).
Meebrengen: kussentje en dekentje, doe losse en gemakkelijke kledij aan.
Stoelen en matjes zijn ter plaatse beschikbaar.

 

Meditatie is een interactie tussen lichaam, geest en energie. Je leert hoe je wat meer tijd aan jezelf geeft zodat je meer rust en ontspanning kan genieten in je dagdagelijkse leven. Je leert stress en spanningen los te laten, in die zin is meditatie een proces van zelfreflectie en observatie. De mediterende mens staat intens in het leven met een heldere geest, meditatie traint je psyche om aandachtig en alert te zijn terwijl je lichaam in een ontspannen toestand vertoeft. Mediteren is een veilige weg naar meer gronding en innerlijke rust om elke dag opnieuw mee te beginnen, indien je evenwichtiger en stressbestendiger in het leven wenst te staan.

 

De cursus leert je de verschillende vormen van meditatie en biedt eenvoudige technieken om zelf van start te gaan met meditatie. Je leert dichter bij jezelf te staan en de indrukken van elke dag los te laten zodat je standvastiger in het leven staat. We staan stil bij de verschillende vormen van ademen en het nut van een bewuste en volledige ademhaling. We gaan ook alvast van start met een aantal meditaties de avond zelf. 

 

Inhoud:
* Introductie: wat is meditatie?
* Verschillende vormen en houdingen
* Ruimte creëren door bewust te ademen
* Onze psyche: zelfreflectie, observatie en loslaten
* Het nut van mediteren: de effecten van negatieve en positieve gedachten en denkpatronen op ons geestelijk en lichamelijk ‘zijn’
* Praktijk: samen mediteren onder begeleiding van de lesgever
* Zelf starten met mediteren, wanneer en hoe?
* Wat wil je bereiken met meditatie?
* Nabespreking en navoeling