Cursussen

Cursussen gegeven door Nancy

 

Voor alle data en inschrijvingen ga naar www.mintaka.be

info@mintaka.be

 

Reiki cursus graad 2
Tarief: 130 EUR

Ik ben Reiki Master ingewijd in de Reiki-leer volgens de traditionele methode van Dr. Usui, volgens de afstamming van Mikao Usui, de grondlegger van Reiki, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Furumoto, Viviane Gillis en Ingrid Carpentier. Deze Reiki cursus hanteert zodoende het basis Reiki-systeem volgens de oprichter Dr. Usui.

Reiki kent 3 graden.
Elke graad staat voor een bepaald Reiki niveau van kracht, elke graad verdiept zich in het toepassen van de Reiki-energie en het leven volgens de Reiki principes.

De 2de graad Reiki biedt jou de mogelijkheid om je nog meer te verdiepen in de Reiki energie. Na het volgen van deze opleiding kan je Reiki energie sturen op afstand naar alle situaties in de wereld doorheen de tijd. Zo leer je te werken met afstandshealing, je kan deze sturen naar mensen, dieren en plaatsen in de wereld maar ook naar jezelf. Deze Reiki energie kan je laten stromen doorheen de tijd, naar het verleden toe om onverwerkte gebeurtenissen te helen, in dit leven of in een vorig leven, je Reiki energie op afstand sturen in het NU of in de toekomst.

Je leert te werken met de Reiki-symbolen waarmee je een veld van bescherming en kracht kan creëren voor jezelf en je dierbaren.

Je ontvangt de Reiki inwijding voor de graad 2.

De Reiki cursus graad 2 wordt afgesloten met een certificaat indien gewenst.

Je kan de Reiki cursus graad 2 volgen, indien je reeds een Reiki opleiding graad 1 hebt gevolgd. Na het volgen van beide opleidingen kan je de persoonlijke begeleiding vragen voor het bekomen van de Reiki Mastergraad.

 

Opleiding Kinderyogadocent
Voor leraren, ouders & geïnteresseerden

Tarief: 240 EUR

Deze workshop met een uitgebreid pakket ‘yogakennis en filosofie” laat je diepgaand kennis maken met yoga en meditatie als levenswijze. Je zal de moed en inspiratie vinden om kinderyoga aan te bieden en mee te beleven zowel thuis, in groep als in de klas. Als Kinderyoga docent leer je niet alleen hoe kinderen zich door yoga beter kunnen concentreren, maar ook welke yogahoudingen geschikt zijn voor kinderen en welke ademhalingsoefeningen je met kinderen kunt toepassen. Je biedt hen de mogelijkheid om rust te vinden in hun soms nu al drukke leven. Hoe leer je kinderen om te gaan met ‘verwachtingen’ en met de druk van presteren? Kinderyoga brengt kinderen dichter bij zichzelf en haalt de groeps- of familieband aan. Tijdens de opleiding Kinderyoga docent krijg je tools aangereikt die ervoor zorgen dat jij leerzame en leuke kinderyogalessen kunt maken. Tevens besteden we aandacht aan hoe je kinderyoga kunt integreren in een klas of groep.

 

Cursus holistische voetmassage
Tarief: 85 EUR

In deze workshop leer je een volledige en holistische voetmassage te geven.

Deze voetmassage kan je geven in besloten kring aan je vrienden, kinderen of partner. Heb je reeds een diploma als masseur, dan kan je deze specialisatie aan je palmares toevoegen.

Goed gegrond staan we stevig in het leven.

Onze voeten dragen ons elke dag en verdienen dan ook de nodige aandacht en ontspanning.

Tijdens deze voetmassage is er holistische aandacht voor heel de voet. De voet weerspiegelt immers ons volledig lichaam.

Een ontspannende voetmassage activeert het natuurlijke genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam en brengt de geest tot rust.

Wens je deze cursus te volgen, stuur een email naar info@mintaka.be. Deze cursus wordt gegeven in een beperkte groep (max 8 personen), zodoende krijg je een persoonlijke begeleiding en je krijgt tevens een praktisch handboek mee naar huis.

Breng een handdoek en een kussentje mee. De voetmassage gebeurt op elkaar. Indien je met twee inschrijft weet je onmiddellijk wie je voetmassagepartner wordt!

De personen die een stapje verder willen gaan, kunnen achteraf de opleiding voetreflexologie volgen.

 

Opleiding voetreflexologie
Tarief: 198  EUR

Voetreflexologie is een aangename, natuurlijke en veilige methode om innerlijke rust te ervaren. Het werkt pijnverlichtend, preventief en ontspannend. De reflexzone-therapie werd al meer dan 4000 jaar geleden toegepast in China en India, alsook later bij de Inca’s en Maya’s.

In deze opleiding leer je de voetdrukpuntgrepen uit te voeren en af te wisselen met massagetechnieken om de voet soepel en warm te houden. Bij acupressuur wordt druk uitgeoefend op reflexzones in de voet. Deze zones staan in verbinding met organen, spieren en wervels van het lichaam.
 Het woord ‘reflexie’ staat voor ‘spiegel’: de voet weerspiegelt ons hele organisme. Voetreflexologie bevordert ons vermogen tot zelfheling en geeft innerlijke kracht. Herstel de verbinding met jezelf, geestelijk en lichamelijk en laat je levensenergie stromen.

De opleiding heeft een praktisch en een theoretisch gedeelte. In het praktische gedeelte wordt jou aangeleerd hoe je een volledige en holistische voetreflexologie behandeling uitvoert.

In de theorielessen gaan we de voet van naderbij bekijken. De anatomie van de voet komt aan bod; spieren, teenkootjes, beenderen, maar ook welke zones overeenkomen met de plaatsen in het lichaam, meer bepaald het functioneren van het complete lichaam. Je werkt namelijk vanuit een hollistisch standpunt wat wil zeggen dat we er van uit gaan dat alle functies met elkaar in verband staan, waardoor je een totale balans kan creëren. Door de cursus leer je op praktische wijze een reflexologie behandeling te geven en daarmee de bloedcirculatie te bevorderen, afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen, blokkades op te heffen om de energiecirculatie weer op gang te krijgen, kortom je biedt heling, ontspanning en rust.

Na het volgen van deze cursus krijg je een certificaat van Voetreflexologe of Voetreflexoloog, zodat je indien gewenst een eigen praktijk als Voetreflexologie therapeut(e) kan starten. Ben je pedicure of sta je reeds in je praktijk (schoonheidssalon of andere?) dan kan je het bestaande aanbod uitbreiden met deze holistische therapie. Ben je louter in de opleiding geïnteresseerd voor jezelf om het toe te passen in je vrienden- en/of familiekring? Dat kan ook natuurlijk, van harte welkom!

Inschrijving via info@mintaka.be, max aantal deelnemers: 8 personen. Ik kies voor het geven van opleidingen in een beperkte groep, zodat je een persoonlijke en diepgaande begeleiding kan krijgen. Je krijgt tevens een praktisch cursusboek mee naar huis.

 

Meditatiecursus
Tarief: 115 EUR (hierin zijn twee geleide meditatiesessies in groep inbegrepen).

Meebrengen: kussentje en dekentje, doe losse en gemakkelijke kledij aan.
Stoelen en matjes zijn ter plaatse beschikbaar.

Meditatie is een interactie tussen lichaam, geest en energie. Je leert hoe je wat meer tijd aan jezelf geeft zodat je meer rust en ontspanning kan genieten in je dagdagelijkse leven. Je leert stress en spanningen los te laten, in die zin is meditatie een proces van zelfreflectie en observatie. De mediterende mens staat intens in het leven met een heldere geest, meditatie traint je psyche om aandachtig en alert te zijn terwijl je lichaam in een ontspannen toestand vertoeft. Mediteren is een veilige weg naar meer gronding en innerlijke rust om elke dag opnieuw mee te beginnen, indien je evenwichtiger en stressbestendiger in het leven wenst te staan.

De cursus leert je de verschillende vormen van meditatie en biedt eenvoudige technieken om zelf van start te gaan met meditatie. Je leert dichter bij jezelf te staan en de indrukken van elke dag los te laten zodat je standvastiger in het leven staat. We staan stil bij de verschillende vormen van ademen en het nut van een bewuste en volledige ademhaling. We gaan ook alvast van start met een aantal meditaties de avond zelf.

Inhoud:
* Introductie: wat is meditatie?
* Verschillende vormen en houdingen
* Ruimte creëren door bewust te ademen
* Onze psyche: zelfreflectie, observatie en loslaten
* Het nut van mediteren: de effecten van negatieve en positieve gedachten en denkpatronen op ons geestelijk en lichamelijk ‘zijn’
* Praktijk: samen mediteren onder begeleiding van de lesgever
* Zelf starten met mediteren, wanneer en hoe?
* Wat wil je bereiken met meditatie?
* Nabespreking en navoeling

 

Cranio cursus: massage en acupressuur van gezichts- en schedelbeenderen
Tarief: 85 EUR

Wat leer je?
Met deze workshop leer je de basis van massage en acupressuurpunten van onze gezichts- en schedelbeenderen. Als ons hoofd met zachtheid en liefde wordt aangeraakt komen we als vanzelf tot rust.

Voor wie?
Deze workshop staat open voor iedereen, maar kan erg nuttig zijn voor ouders die deze therapie wensen toe te passen op hun kind, bv. een kwartiertje voor het slapengaan. Zodoende wordt de behandeling gegeven door een dierbare in de vertrouwde omgeving, waardoor de verbinding kind-ouder intenser wordt. Het kind wordt een mogelijkheid aangereikt om tot rust te komen, makkelijker in te slapen en piekergedrag te minderen en om te buigen naar meer zelfvertrouwen.

Wat is cranio-therapie?
Cranio staat voor de schedel. Tijdens een cranio-therapie gaan we een subtiele druk op de schedel- en gezichtsbeenderen uitoefenen. Cranio massage en acupressuur brengt het zenuwstelsel terug in balans en laat trauma’s, angsten of spanningen die zich hebben vastgezet in het celgeheugen oplossen. Cranio massage is een intens rustgevende behandeling en laat je in een diepe ontspanning vertoeven, waardoor de zelfhelende vermogens van het lichaam in gang worden gezet, zodoende wordt het lichaam en de geest aangespoord om in de diepte te ontspannen, ruimte te scheppen en om blokkades of negatieve energie los te laten.
Cranio-therapie kan worden toegepast bij diverse lichamelijke en emotionele klachten bij volwassenen en bij kinderen. Kinderen die moeilijk kunnen inslapen, vaak onrustig of zenuwachtig zijn, piekergedrag vertonen, onzeker zijn, pleasers …

Na het volgen van deze cursus krijg je een certificaat. Deze cursus richt zich zowel tot geïnteresseerden als professionele verzorgers of therapeutes. Ben je reeds zelfstandig therapeute dan kan je je aanbod verruimen met deze holistische behandeling.

 

Marma massage en acupressuur cursus
Tarief: 115 EUR

In deze workshop leer je de Marmapunten op ons lichaam kennen. Marman is Sanskriet en betekent ‘kwetsbaar’, ‘vitaal punt op het lichaam’. Dit zijn belangrijke punten op het lichaam die heel kwetsbaar en gevoelig zijn. Ze zijn een onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde reeds drieduizend jaar geleden ontstaan in India.

Door het volgen van deze cursus zal je in staat zijn anderen, zowel volwassenen als kinderen, een Indiase Marma acupressuur behandeling te geven. Het principe van deze behandeling is de holistische genezing van lichaam en geest door de behandeling van het emotionele lichaam. Alleen als het individu emotioneel in balans is, kan de genezing en het tot rust komen op geestelijk en lichamelijk vlak volgen.

Marmapunten zijn plaatsen waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten (zenuwen, spieren, pezen, bloedvaten, botten en gewrichten).

Marmapunten zijn punten waar de meridianen zo dicht aan de oppervlakte liggen dat zij energie uit de kosmos kunnen opnemen. Ze vallen in grote lijnen samen met de belangrijkste Chinese acupunctuurpunten.

Ieder marmapunt heeft een verbinding met een bepaald orgaan (of met een bepaalde lichaamsfunctie).

Marmapunten worden gezien als een transcendente opening van het ene naar het andere lichaam. Marmapunten zijn energetische punten in het lichaam. De behandeling van de marmapunten zal je helpen meer in het nu te leven en steviger gegrond door het leven te kunnen gaan.

Door een Marmapunt aan te drukken leg je niet alleen de nadruk op de verbinding tussen het welbevinden van onze psyche en de lichamelijke symptomen ervan, maar activeer je ook het healingsproces. Deze Indiase acupressuurmethode gaat ervan uit dat al onze mentale maar ook lichamelijke klachten voortkomen uit een beschadiging van ons emotionele lichaam. Marma acupressuur behandelt zodoende het emotionele en astrale lichaam om van daaruit weer volledig in balans te komen.

Wens je deze opleiding te volgen? Stuur een email naar info@mintaka.be. De cursus wordt gegeven in een beperkte groep: max 8 personen, zodoende krijg je een persoonlijke begeleiding. Je krijgt tevens een cursusboek mee naar huis.

Na het volgen van deze workshop krijg je een certificaat als Marma acupressuur therapeute, waarna je zelf aan de slag kan: behandelingen geven aan je vrienden, dierbaren of een eigen praktijk starten als therapeute. Ben je reeds zelfstandig therapeute dan kan je je aanbod uitbreiden met deze holistische behandeling.

 

Opleiding tot massagetherapeut / masseur
Tarief: 195 EUR

Massage is één van de oudste, helende technieken. Naast ontspanning kan deze techniek ook aangewend worden om op een medicinale manier te zorgen voor harmonisatie, revitalisatie, balancering en het laten stromen van de levensenergie.
Bij massage wordt veel aandacht besteed aan de geestelijke en emotionele balans alsook aan het fysiologisch aspect van het lichaam. Als masseur verlicht je pijn, zorg je voor ontspanning en behandel je overbelaste spieren.

Tijdens de praktische lessen leer je massagetechnieken als effleurages, petrissages, fricties, tapotementen, schommelen en duimrollen uit te voeren. Na afloop ben je in staat om een volledige lichaamsmassage uit te voeren.

Deze opleiding is geschikt voor al wie een erkende massagetherapeut is en zich wenst te verdiepen met nieuwe holistische methodes. Deze opleiding is tevens geschikt voor de geïnteresseerde die met verstand van zaken vrienden en familie wenst te verwennen of de pijn te verlichten bij recidiverende spierpijnen.

Het beroep van zelfstandig masseur valt onder de beschermde beroepen in België. Dit houdt concreet in dat je een erkend diploma, goedgekeurd door de Federale Overheidsdienst Middenstand en Economie nodig hebt om als erkend masseur of masssagetherapeut te starten (alsook het attest bedrijfsbeheer). Daarvoor dien je een examen bij de centrale examencommissie in Brussel af te leggen. Indien dit je doel is schrijf je je best in voor de theoretische uitbreiding op deze massagecursus die vooral praktijk gericht is, zodat je helemaal klaar bent voor je examen.

Deze opleiding wordt in kleine groepen georganiseerd (max 8 deelnemers) zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt. Je krijgt natuurlijk een volledig cursusboek mee naar huis.