Dieetkunde

Wat is diëtetiek?

 

Een diëtist contacteer je niet enkel in het kader van een vermageringsdieet. Ook indien je dieetadvies nodig hebt, omwille van een ziekte of aandoening, is de diëtist dé zorgverstrekker van wie je betrouwbare raadgevingen kan verwachten. De diëtist kan je ondersteunen en begeleiden bij het aanpassen van je voedings- en leefgewoonten.

 

Wat zijn de indicaties om een diëtiste te raadplegen?

 

De diëtist geeft zowel bij kinderen als volwassenen voedingsadvies bij o.a.:

 • Gezonde en evenwichtige voeding
 • Alternatieve voedingswijzen (vegetarisme, …)
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Sportbeoefening
 • Vermagering
 • Diabetes of verstoorde suikerwaarden
 • Ondergewicht
 • Verstoorde cholesterolwaarden en hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Maag- en darmproblemen
 • Voedselallergieën en –intoleranties
 • Kanker
 • Eet- en slikstoornissen
 • Nierfunctiestoornissen

 

 

Diëtiste en diabetes educator Jill Dubois

In 2015 heb ik de bachelor voedings- en dieetkunde behaald aan UC Leuven. Door dit diploma kan ik wetenschappelijk onderbouwde informatie geven omtrent voeding en gezondheid. Bijkomend heb ik mij verder gespecialiseerd als diabeteseducator. Als diëtiste geef ik voedings- en dieetadvies op maat voor elke persoon en deel ik graag zoveel mogelijk mijn kennis en passie. Daarnaast ben ik een erkende diëtiste door het RIZIV en ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten. Wanneer u meer informatie wil, verwijs ik u graag door naar mijn persoonlijke website of mag u me altijd contacteren.

Website: www.dietistejill.be

Telefoon: +32 494 799 530

Mail: dietistejill@gmail.com

 

Werkwijze

 

Intake (1 uur)

De eerste consultatie is een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting wordt een patiëntendossier opgemaakt en probeert de diëtist inzicht te krijgen in je verwachtingen en huidige levenswijze. Dit is namelijk de basis voor een nieuwe levenswijze. Ook worden er enkele metingen uitgevoerd zoals het gewicht en de middelomtrek. Met deze informatie stelt je diëtist tegen volgende consultatie je persoonlijk advies op. Om af te sluiten krijg je een eetdagboek en reeds enkele tips mee.

Wat mag je meebrengen naar het intake-gesprek (indien van toepassing)? Lijst van je huidige medicatie, een verwijsbrief van de arts, recente bloedwaarden en een terugbetalingsformulier.

 

Advies (45 min)

Tegen het tweede contact krijg je je persoonlijke dagschema en een aangepast dieetblad. Dit dieetblad omvat de richtlijnen van het dieet, praktische tips, productinformatie,… Samen overlopen we dit advies en bekijken we je eetdagboek.

 

Opvolging (30 min)

De opvolgconsultaties omvatten een geleidelijke aanpak op basis van vraag en aanbod. Je krijgt ruim de tijd om vragen te stellen. Iedere consultatie is er indien gewenst een meting. Vervolgens overlopen we samen je eetdagboek en bespreken we je gemaakte voedingsaanpassingen. De opvolgconsultaties lopen op hun einde wanneer de diëtist het gevoel heeft dat je op eigen houtje de nieuw verworven levenswijze kan onderhouden.

 

Ckeck-up (15 min)

Check-up consultaties zijn er om u te ondersteunen wanneer je je nieuwe voedingsgewoonten al en tijdje onder de knie hebt. Deze consultaties zijn van erg korte duur en omvatten enkel een meting en bespreking van de voorbije weken. Niet iedereen heeft hier nood aan, maar ze kunnen wel een zinvolle ondersteuning zijn op het einde.

 

Afspraak maken

 

Afspraken worden liefst online gemaakt of telefonisch of per mail:

Jill Dubois: 0494/79.95.30 of info@dietistejill.be

Indien ik telefonisch niet bereikbaar zijn, gelieve dan een bericht in te spreken, een sms of mail te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Indien u de afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 24u op voorhand telefonisch te annuleren. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

 

Tarief en terugbetaling diëtetiek

 

De tarieven zijn opgesteld volgens de aanbevelingen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD).

Intake:

€50/ 1 uur

Advies:

€35/ 45 min

Opvolging:

€25 / 30 minuten

Check-up:

€15 / 15 minuten

Bij koppels die samen op consultatie komen wordt voor de eerste persoon 100% aangerekend. De partner betaalt 50% van het tarief. De consultaties worden steeds op het einde van de afspraak betaald. Gelieve gepast geld mee te brengen naar de consultatie.

Soms komt je ziekenfonds tussen in de kosten. Neem contact op met uw mutualiteit om na te gaan of u een tussenkomst geniet.

Jill Dubois

Diëtiste, Diabeteseducator

Dinsdag en vrijdag VM op afspraak

1. Maak uw afspraak online
2. Stuur een mail naar  dietistejill@gmail.com en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
3. Telefonisch op : +32 494 799 530

www.dietistejill.be