Dieetkunde

Wat is diëtetiek?

 

Een erkende diëtist is in staat om op een wetenschappelijk onderbouwde manier informatie te geven omtrent voeding en gezondheid. Naast de uitgebreide kennis over gezonde voeding, kan je ook terecht voor advies omtrent een ziekte of aandoening. Een diëtist is dé zorgverstrekker van wie je betrouwbare raadgevingen kan verwachten. Wegens een erkenning bij het RIZIV heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit.

 

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Jill, ik ben diëtiste en diabeteseducator. Voeding is altijd mijn passie geweest, niet alleen gezonde voeding, maar ook voeding omwille van medische problemen. Dit is de reden waarom ik de bachelor voedings- en dieetkunde gestudeerd heb. Door dit diploma kan ik juiste en zeer gerichte informatie geven. Bijkomend heb ik mij verder gespecialiseerd in diabetes. Naast mijn zelfstandige praktijk ben ik ook werkzaam in het regionaal ziekenhuis Heilig Hart te Leuven, hier maak ik deel uit van het diabetesteam. In de praktijk kan je bij mij terecht voor voedings- en dieetadvies op maat, zo kan ik je ondersteunen en begeleiden bij het aanpassen van je voedings- en leefgewoonten. Daarnaast ben ik een erkende diëtiste door het RIZIV en ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten. Wanneer u meer informatie wil, verwijs ik u graag door naar mijn persoonlijke website of mag u me altijd contacteren.

Website: www.dietistejill.be

Telefoon: +32 494 799 530

Mail: dietistejill@gmail.com

 

 

Je kan bij mij terecht voor volgende voedingsadviezen:

 

 • Gezonde en evenwichtige voeding
 • Diabetes type 1 & 2 of verstoorde suikerwaarden
 • FODMAP
 • Maag- en darmproblemen
 • Voedselallergieën en –intoleranties
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Sportvoeding
 • Vermagering
 • Ondergewicht
 • Verstoorde cholesterolwaarden en hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Kanker
 • Eet- en slikstoornissen
 • Nierfunctiestoornissen
 • Alternatieve voedingswijzen (vegetarisme, …)

 

Werkwijze

 

INTAKE (1 UUR)

De eerste consultatie is een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting wordt een patiëntendossier opgemaakt en probeert de diëtist inzicht te krijgen in je verwachtingen en huidige levenswijze. Dit is namelijk de basis voor een nieuwe levenswijze. Ook worden er enkele metingen uitgevoerd zoals het gewicht en de middelomtrek. Met deze informatie stelt je diëtist tegen volgende consultatie je persoonlijk advies op. Om af te sluiten krijg je een eetdagboek en reeds enkele tips mee. Wat mag je meebrengen naar het intake-gesprek (indien van toepassing)? Lijst van je huidige medicatie, een verwijsbrief van de arts, recente bloedwaarden en een terugbetalingsformulier.

 

ADVIES (45 MIN)

Tegen het tweede contact krijg je je persoonlijke dagschema en een aangepast dieetblad. Dit dieetblad omvat de richtlijnen van het dieet, praktische tips, productinformatie, etc. Samen overlopen we dit advies en bekijken we je eetdagboek.

 

OPVOLGING (20-30 MIN)

De opvolgconsultaties omvatten een geleidelijke aanpak op basis van vraag en aanbod. Je krijgt ruim de tijd om vragen te stellen. Iedere consultatie is er indien gewenst een meting. Vervolgens overlopen we samen je eetdagboek en bespreken we je gemaakte voedingsaanpassingen. De opvolgconsultaties lopen op hun einde wanneer de diëtist het gevoel heeft dat je op eigen houtje de nieuw verworven levenswijze kan onderhouden.

 

CKECK-UP (10-15 MIN)

Check-up consultaties zijn er om u te ondersteunen wanneer je je nieuwe voedingsgewoonten al en tijdje onder de knie hebt. Deze consultaties zijn van erg korte duur en omvatten enkel een meting en bespreking van de voorbije weken. Niet iedereen heeft hier nood aan, maar ze kunnen wel een zinvolle ondersteuning zijn op het einde.

 

Afspraak maken?

 

Afspraken worden liefst online gemaakt of telefonisch of per mail:

0494/79.95.30 of dietistejill@gmail.com

Indien ik telefonisch niet bereikbaar ben, gelieve dan een bericht in te spreken, een sms of mail te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Indien u de afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 24u op voorhand telefonisch te annuleren. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

 

Tarieven

 

De tarieven zijn opgesteld volgens de aanbevelingen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD).

 

Intake:

€50/ 1 uur

 

Advies:

€40/ 45 min – 1 uur

 

Opvolging:

€25/ 20 – 30 minuten

 

Check-up:

€15/ 10 – 15 minuten

 

Je hebt recht op een gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit.

 

Bij koppels die samen op consultatie komen wordt voor de eerste persoon 100% aangerekend. De partner betaalt 50% van het tarief.

 

De consultaties worden steeds op het einde van de afspraak betaald. Gelieve gepast geld mee te brengen naar de consultatie.

Jill Dubois

Diëtiste, Diabeteseducator

Dinsdag en vrijdag VM op afspraak

1. Maak uw afspraak online
2. Stuur een mail naar  dietistejill@gmail.com en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
3. Telefonisch op : +32 494 799 530

www.dietistejill.be