Dieetkunde

Wat is diëtetiek?

 

Een erkende diëtist is in staat om op een wetenschappelijk onderbouwde manier informatie te geven omtrent voeding en gezondheid. Naast de uitgebreide kennis over gezonde voeding, kan je ook terecht voor advies omtrent een ziekte of aandoening. Een diëtist is dé zorgverstrekker van wie je betrouwbare raadgevingen kan verwachten. Wegens een erkenning bij het RIZIV heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit.

 

Wie ben ik?

 

Voor ik als zelfstandige diëtiste begon, heb ik 3 jaar in de voedingsindustrie gewerkt. Hier heb ik enorm veel geleerd over de oorsprong en samenstelling van onze voeding, ondanks de boeiende functie, haalde ik weinig voldoening uit mijn job. Ik wilde meer impact krijgen en dichter bij de mensen staan. Vandaar de beslissing om als werkstudent de opleiding voeding- en dieetkunde te volgen. Ik combineerde mijn studie met een job en een huishouden met 1 kindje (inmiddels twee), door deze actieve levensstijl werd gezond eten een uitdaging. Gelukkig hou ik van uitdagingen en heb ik nu de kennis, de tools en de motivatie om een drukke levensstijl te combineren met gezonde voeding!

Omdat iedereen een andere levensstijl heeft, geef ik voedingsadvies op maat. Als voedingscoach help ik met zoeken naar gezonde gewoontes die aansluiten bij jou huidige levensstijl.

In mijn advies staat duurzaam genieten zonder beperkingen centraal.

Wanneer u meer informatie wil, verwijs ik u graag door naar mijn persoonlijke website of mag u me altijd contacteren.

Telefoon: +32 476 204 646

 

 

Je kan bij mij terecht voor volgende voedingsadviezen:

 

 • Gezonde en evenwichtige voeding
 • Diabetes type 1 & 2 of verstoorde suikerwaarden
 • FODMAP
 • Maag- en darmproblemen
 • Voedselallergieën en –intoleranties
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Sportvoeding
 • Vermagering
 • Ondergewicht
 • Verstoorde cholesterolwaarden en hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Kanker
 • Eet- en slikstoornissen
 • Nierfunctiestoornissen
 • Alternatieve voedingswijzen (vegetarisme, …)

 

Werkwijze

 

Tijdens het intake gesprek leren we elkaar kennen. Ik maak een patiëntendossier op en ik probeer inzicht te krijgen in jouw verwachtingen en jouw huidige levensstijl. Dit gebeurt door middel van een  volledige anamnese. Omdat er geen algemeen voedingsadvies bestaat dat voor iedereen werkt, bekijk ik samen met jou hoe we aan de slag kunnen en wat voor jou werkt. Aan de hand van kleine interventies binnen je huidige levensstijl streef ik naar een gezond en gebalanceerd eetpatroon. Daarnaast worden er enkele metingen uitgevoerd zoals het gewicht en de middelomtrek. Ook bepalen we je vetpercentage en spiermassa. Je krijgt tijdens dit gesprek een voedingsdagboek waarin je gedurende 3 dagen je voeding in registreert.

Indien van toepassing mag je volgende zaken meebrengen naar de eerste consultatie: lijst van je huidige medicatie, een verwijsbrief van de arts, recente bloedwaarden en een terugbetalingformulier.

———————————————————————————————–

Bij de tweede consultatie heb ik op basis van jouw anamnese een advies gemaakt. We overlopen samen de eerste stappen die we kunnen veranderen in je huidig eetpatroon. Dit kan aan de hand van het voedingsdagboek, een persoonlijk dagschema, product informatie, praktische tips,…

———————————————————————————————–

Tijdens de opvolgconsultaties kan je vragen stellen en aangeven waar het stroever loopt. Zo kan ik je gericht helpen en kunnen we specifieke onderwerpen verder uitdiepen. Tijdens elke consultatie wordt er indien gewenst opnieuw een meting uitgevoerd. De opvolgconsultaties eindigen in samenspraak wanneer we  het gevoel hebben dat je op eigen houtje de nieuw verworven levenswijze kan onderhouden.

 

 

Afspraak maken?

Afspraken worden liefst online gemaakt of per mail:

Indien ik telefonisch niet bereikbaar ben, gelieve dan een bericht in te spreken, een sms of mail te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Indien u de afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 24u op voorhand telefonisch te annuleren. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

 

Tarieven

 

De tarieven zijn opgesteld volgens de aanbevelingen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD).

 

Intake:

€50/ 1 uur

 

Advies:

€40/ 45 min – 1 uur

 

Opvolging:

€25/ 20 – 30 minuten

 

Check-up:

€15/ 10 – 15 minuten

 

Je hebt recht op een gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit.

 

Bij koppels die samen op consultatie komen wordt voor de eerste persoon 100% aangerekend. De partner betaalt 50% van het tarief.

 

De consultaties worden steeds op het einde van de afspraak betaald. Gelieve gepast geld mee te brengen naar de consultatie.

Helena Broekaert

Diëtiste

Woensdag en vrijdag op afspraak

1. Maak uw afspraak online 
2. Stuur een mail naar info@helenabroekaert.com en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u

www.helenabroekaert.com