Dieetkunde

Wat is diëtetiek?

 

Een erkende diëtist is in staat om op een wetenschappelijk onderbouwde manier informatie te geven omtrent voeding en gezondheid. Naast de uitgebreide kennis over gezonde voeding, kan je ook terecht voor advies omtrent een ziekte of aandoening. Een diëtist is dé zorgverstrekker van wie je betrouwbare raadgevingen kan verwachten. Wegens een erkenning bij het RIZIV heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit.

 

Wie ben ik?

 

Ik ben Fatima (37) en ik woon intussen bijna 8 jaar met mijn man Jeroen in Mechelen. We zijn allebei levensgenieters en gaan graag op pad om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Lekker eten hoort hier uiteraard ook bij.

Al van jongs af aan heb ik een speciale liefde voor voeding. Ik heb het geluk gehad om op te groeien in een gezin waar dagelijks vers werd gekookt, met veel groenten en zo weinig mogelijk bewerkte producten. Chips, chocolade of snoep vond je niet bij ons thuis. In plaats daarvan aten we veel fruit, noten en yoghurt. Ook nadat ik het huis verliet en mijn eigen leven opbouwde bleef mijn passie voor koken en lekker eten verder groeien.

In 2014 besloot ik om mijn liefde voor voeding enerzijds en wetenschappen anderzijds te combineren en ik vatte de opleiding Bachelor in de Voedings-en Dieetkunde aan. In 2018 rondde ik deze studie met onderscheiding af. In 2019 specialiseerde ik me met een bijkomende opleiding verder in sportvoeding.

Als erkend diëtiste sta ik je bij met correct en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies, op maat gemaakt volgens jouw leefstijl en voorkeuren. Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen om je goed te leren kennen en een duidelijk inzicht te krijgen in jouw hulpvraag. Tijdens ons traject vertaal ik jouw hulpvraag en je motivatie naar een haalbaar en op maat gemaakt plan, gebaseerd op betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde kennis. Mijn taak is om jou de kennis en tools te bezorgen, en om je te helpen je motivatie te (her-)ontdekken wanneer nodig.

Indien je meer informatie wil, verwijs ik je graag door naar mijn persoonlijke website of mag u me altijd contacteren.

Website: https://www.dietiste-fatimapas.be/

Telefoon: +32 472 94 56 59

Mail: info@dietiste-fatimapas.be

 

 

Je kan bij mij terecht voor volgende voedingsadviezen:

 

 • Algemeen gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding
 • Gewichtscontrole: ondergewicht, overgewicht, obesitas
 • Focus op plantaardige voeding: vegetarisme en veganisme
 • Sportvoeding
 • Voeding tijdens zwangerschap en/of geven van borstvoeding
 • Diabetes Mellitus type I en type II, dieet bij verstoorde bloedsuikerwaarden
 • Verstoorde cholesterol- en/of triglyceridewaarden, dieet bij dyslipidemie
 • Hartfalen
 • Verhoogde bloeddruk
 • Voedselallergieën en -intoleranties
 • Maag- en darmproblemen/FODMAPStaat jouw vraag hier niet tussen? Contacteer me gerust om te kijken of ik je kan begeleiden, of eventueel doorverwijzen naar een meer gespecialiseerde collega.Naast specifieke informatie over voeding of een bepaald dieet kan ik je eveneens helpen met praktische oefeningen, zoals bijvoorbeeld
  • het lezen van voedingsetiketten
  • het opstellen van menu’s
  • het aanpassen van recepten
  • het maken van goede productkeuzes
  • een winkeloefening, waarbij we in de supermarkt op zoek gaan naar de meest geschikte producten door o.a. samen voedingsetiketten te analyseren en interpreteren

 

Werkwijze

 

1e consultatie, intake

Tijdens ons eerste gesprek leer ik je zo goed mogelijk kennen. Ik neem o.a. een uitgebreide anamnese af, waardoor ik een correct beeld kan vormen van je huidige eetgewoonten en algemene leefstijl. Daarnaast voer ik enkele lichaamsmetingen uit zoals gewicht, middelomtrek, lichaamssamenstelling,.. We bespreken uitgebreid je vraag, je doel en op welke manier jij dit doel wilt bereiken. Je krijgt van mij reeds enkele tips mee, waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt.

2e consultatie

In ons tweede gesprek overlopen we het gepersonaliseerd plan dat ik voor jou heb opgesteld en bekijken we op welke termijn we welke stappen kunnen nemen. Dit kunnen meteen ingrijpende veranderingen zijn, of kleine maar effectieve stappen. Jij bepaalt aan welk tempo we werken. Ook bespreken we gerichter de onderwerpen waar jij meer focus op wilt leggen (productkeuzes, recepten, kooktechnieken, etc..)

3e en latere consultaties

Tijdens de volgende consultaties bespreken we je vooruitgang. We hebben het over eventuele struikelpunten en de oplossingen hiervoor, we nemen regelmatig lichaamsmetingen op en we sturen ons plan bij waar nodig. Ons traject loopt af op het moment dat jij je klaar voelt om zelfstandig verder te gaan met je nieuwe eetgewoonten. Uiteraard blijft het mogelijk om hierna een eenmalige afspraak te maken, indien je hieraan behoefte hebt.

 

 

Afspraak maken?

Ik ben beschikbaar op vrijdag en zaterdag. Je kan je afspraak gemakkelijk via mijn online agenda boeken.

Je kan me ook via e-mail (info@dietiste-fatimapas.be) of via GSM (+32 472 94 56 59) contacteren om een consultatie in te boeken. Indien ik telefonisch niet bereikbaar ben, gelieve dan een bericht in te spreken, een sms of mail te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Kun je een gemaakte afspraak niet nakomen? Geen enkel probleem! Verwittig mij ten minste 24 uur op voorhand, zodat we de afspraak kunnen annuleren of verplaatsen. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

 

 

Tarieven

 

Eerste consultatie: 60 minuten – € 55

Tweede consultatie : 45 – 60 minuten – € 45

Opvolgconsulatie: 30 minuten – € 30

 

Betalen doe je bij voorkeur mobiel (Bancontact app of Payconiq), indien dit niet mogelijk is in gepast cash.

Aangezien ik erkend ben door het RIZIV heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit. Ik help je graag met het invullen van het aanvraagformulier.

Fatima Pas

Diëtiste

Zaterdag op afspraak

1. Maak uw afspraak online 
2. Stuur een mail naar info@dietiste-fatimapas.be of bel naar +32 472 94 56 59 we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u

www.dietiste-fatimapas.be