Dieetkunde

Wat is diëtetiek?

 

Een erkende diëtist is in staat om op een wetenschappelijk onderbouwde manier informatie te geven over voeding en gezondheid. Naast de uitgebreide kennis over gezonde voeding, kan je ook terecht voor advies omtrent een ziekte of aandoening. Een diëtist is dé zorgverstrekker van wie je betrouwbare raadgevingen kan verwachten. Wegens een erkenning bij het RIZIV heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit

 

Wie ben ik?

 

Ik ben Fatima (38) en woon intussen bijna 10 jaar met mijn man Jeroen in Mechelen. We zijn allebei levensgenieters en gaan graag op pad om nieuwe dingen te ontdekken en ervaringen op te doen. Lekker eten hoort hier uiteraard ook bij.

Al van jongs af aan heb ik een voorliefde voor voeding. Ik heb het geluk gehad om op te groeien in een gezin waar dagelijks vers werd gekookt met veel groenten en weinig bewerkte producten. Chips, chocolade of snoep waren de uitzondering, niet de regel. In plaats daarvan aten we veel fruit, noten en yoghurt. Ook nadat ik het huis verliet en mijn eigen leven uitbouwde bleef mijn passie voor koken en lekker eten verder groeien.

In 2014 besloot ik om mijn voorliefde voor voeding enerzijds en wetenschappen anderzijds te combineren en ik vatte de opleiding Bachelor in de Voedings-en Dieetkunde aan, welke ik in 2018 met onderscheiding afrondde. Het jaar nadien specialiseerde ik me met bijkomende opleidingen verder in sportvoeding en het laag FODMAP dieet.

Als erkend diëtiste sta ik je bij met correct en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies, op maat gemaakt volgens jouw leefstijl en voorkeuren. Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen om je goed te leren kennen en een duidelijk inzicht te krijgen in jouw hulpvraag. Tijdens ons traject vertaal ik jouw hulpvraag en je motivatie naar een haalbaar en op maat gemaakt plan. Ik zie het als mijn doel om jou de kennis en ondersteuning te geven waarmee je duurzame resultaten boekt.

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar mijn persoonlijke website of onderstaande contactgegevens .

Website: https://www.dietiste-fatimapas.be/

Telefoon: +32 472 94 56 59

Mail: info@dietiste-fatimapas.be

 

 

Je kan bij mij terecht voor volgende voedingsadviezen:

 • Algemeen gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding
 • Gewichtscontrole: ondergewicht, overgewicht, obesitas
 • Proteïnedieet (vermagering)
 • Focus op plantaardige voeding: vegetarisme en veganisme
 • Sportvoeding
 • Voeding tijdens zwangerschap en/of geven van borstvoeding
 • Diabetes Mellitus type I en type II, dieet bij verstoorde bloedsuikerwaarden
 • Verstoorde cholesterol- en/of triglyceridewaarden, dieet bij dyslipidemie
 • Hartfalen
 • Verhoogde bloeddruk
 • Voedselallergieën en -intoleranties
 • Maag- en darmproblemen/FODMAP

 

 • Staat jouw vraag hier niet tussen? Contacteer me gerust om te kijken of ik je kan begeleiden, of eventueel doorverwijzen naar een meer gespecialiseerde collega.Naast specifieke informatie over voeding of een bepaald dieet kan ik je eveneens helpen met praktische oefeningen, zoals bijvoorbeeld
 • het lezen van voedingsetiketten
 • het opstellen van menu’s
 • het aanpassen van recepten
 • het maken van goede productkeuzes
 • een winkeloefening, waarbij we in de supermarkt op zoek gaan naar de meest geschikte producten door o.a. samen voedingsetiketten te analyseren en interpreteren

 

 

Werkwijze

 

1e consultatie, intake: Tijdens ons eerste gesprek leer ik je zo goed mogelijk kennen. Ik neem o.a. een uitgebreide anamnese af, waardoor ik een correct beeld kan vormen van je huidige eetgewoonten en leefstijl. Daarnaast voer ik enkele lichaamsmetingen uit zoals gewicht, middelomtrek, lichaamssamenstelling,.. We bespreken uitgebreid je vraag, je doel en op welke manier jij dit doel wilt bereiken. Je krijgt van mij reeds enkele tips mee, waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt.

2e consultatie: In ons tweede gesprek overlopen we het gepersonaliseerd plan dat ik voor jou heb opgesteld en bekijken we op welke termijn we welke stappen kunnen nemen. Dit kunnen meteen ingrijpende veranderingen zijn, of kleine maar effectieve stappen. Jij bepaalt aan welk tempo we werken. Ook bespreken we gerichter de onderwerpen waar jij meer focus op wilt leggen (productkeuzes, recepten, kooktechnieken, etc..)

3e en latere consultaties: Tijdens de volgende consultaties bespreken we je vooruitgang. We hebben het over eventuele struikelpunten en de oplossingen hiervoor, we nemen regelmatig lichaamsmetingen op en we sturen ons plan bij waar nodig. Ons traject loopt af op het moment dat jij je klaar voelt om zelfstandig verder te gaan met je nieuwe eetgewoonten. Uiteraard blijft het steeds mogelijk om hierna een afspraak te maken indien je hieraan behoefte hebt.

 

 

 

Afspraak maken?

Ik heb consultaties op zaterdag. Een afspraak kan je gemakkelijk via mijn online agenda boeken.

Dit kan ook via e-mail (info@dietiste-fatimapas.be) of via GSM (+32 472 94 56 59) . Indien ik telefonisch niet bereikbaar ben, gelieve dan een bericht in te spreken, een sms of e-mail te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Kun je een gemaakte afspraak niet nakomen? Geen enkel probleem! Verwittig mij ten minste 24 uren op voorhand, zodat we de afspraak kunnen annuleren of verplaatsen. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

 

 

 

Tarieven

 

Eerste consultatie: 60 minuten – € 60

Tweede consultatie : 60 minuten – € 60

Opvolgconsulatie: 30 minuten – € 30

 

Betalen doe je bij voorkeur via de smartphone (Bancontact app of Payconiq), indien dit niet mogelijk is in gepast cash. Er is geen kaartlezer voor Bancontact aanwezig!

Aangezien ik erkend ben door het RIZIV heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit. Ik help je graag met het invullen van het aanvraagformulier.

Fatima Pas

Diëtiste

Zaterdag op afspraak

1. Maak uw afspraak online 
2. Stuur een mail naar info@dietiste-fatimapas.be of bel naar +32 472 94 56 59 we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u

www.dietiste-fatimapas.be