Dieetkunde

 

Wie ben ik?

 

Hi! Ik ben Julie, een 33-jarige ambitieuze diëtiste in opleiding met een passie voor (plantaardige) voeding en foodfotografie. Van jongs af aan was ik al gebeten door alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft, maar toch duurde het even voor ik de knoop doorhakte om hier professioneel iets mee te doen. Ik heb altijd al een moeilijke relatie met eten gehad, om het licht uit te drukken. Van een moeilijke eter als kind naar een pubertijd vol voedingsrestricties uit angst dik te worden tot een twintiger met een verstoorde relatie met eten en een overmatig sportpatroon.

 

In 2019 knalde ik aan 100km/u tegen een muur en zat ik enkele maanden thuis met een burn-out. Dit was stof tot nadenken. Vooral ook omdat dit een grote impact op mijn lichaam had. Plots had ik te maken met voedingsintoleranties die ver buiten mijn controle gingen en het was een lange zoektocht om ze te leren begrijpen. Ik begon zelf alles uit te zoeken en expertise rond fodmaps, lactose-intolerantie en gluten-sensitiviteit op te doen.

 

In 2020 hakte ik uiteindelijk ook de knoop door. Ik besloot om opnieuw te gaan studeren – in combinatie met mijn toenmalige job – zodat ik mensen kan helpen in de zoektocht naar een gezonde levensstijl. Ik startte datzelfde jaar Studio Vert op en besloot een jaar later om hiernaast ook nog een team als vitaliteitscoach te ondersteunen en me verder bij te scholen tot Personal Trainer. Vanaf mid-februari 2022 vind je mij uitsluitend nog terug bij Studio Vert & Het Appèl, waar ik op woensdag het team versterk.

 

Je kan bij mij terecht voor advies over:

 

 • Gezonde en evenwichtige voeding
 • Gewichtscontrole: ondergewicht, overgewicht, obesitas
 • Plantaardige voeding, vegetarisme en veganisme
 • Sportvoeding
 • Eetbuien en emo-eten
 • Futloosheid en vermoeidheid
 • Voedingsallergieën en -intoleranties
 • Prikkelbare darm syndroom / FODMAP
 • In mijn coachings staat het opbouwen van een gezonde relatie met voeding centraal. Naast het geven van wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies, zal ik vooral ook naar jou luisteren. Wat betekent gezond zijn voor jou? Wat wil je graag bereiken? Wat zijn je valkuilen? En vooral: hoe kunnen we er samen voor zorgen dat jij je beter in je vel voelt?Heb je een specifieke voedingsvraag? Neem dan gerust contact met me op om te kijken of ik je verder kan helpen of eventueel doorverwijzen naar een meer gespecialiseerde collega.Heb je naast voedingsadvies graag ook nog een duwtje in de rug bij het sporten, dan kan je bij mij ook terecht voor personal training adhv EMS technologie (e-fit)

 

 

Werkwijze

 

 1. Losse consultaties
 • Intakegesprek (1e consultatie)

Tijdens dit eerste gesprek wil ik zo nauwkeurig mogelijk jouw hulpvraag en verwachtingen in kaart brengen. We gaan dieper in op hoe je huidige voedingspatroon eruit ziet, je valkuilen, gezinssituatie, slaap, beweging, werk, stress, … Aan de hand van deze informatie werken we samen een aantal haalbare doelen uit en krijg je al een paar praktische tips mee zodat je al meteen aan de slag kan gaan.

Duur: 75 à 90 minuten

Tarief: € 75

 • 2e consultatie

Hier wil ik graag je ervaringen, gedachten en gevoelens over het aangepaste eetpatroon te weten komen. We bespreken je valkuilen en bekijken we hoe we deze kunnen aanpakken. Heb je problemen in verband met motivatie, dan zoeken we samen naar oplossingen. We leren gezondere keuzes te maken in het grote aanbod van voedingsmiddelen.

Duur: 60 minuten

Tarief: €50

 • Opvolgconsultaties

Deze consultaties laten toe om na te gaan welke aanpassingen goed gaan en wat er moeilijk blijft. De consultaties dienen als ondersteuning zodat je de motivatie niet verliest en  helpen je bij het behalen van jouw streefdoel. Er kunnen verschillende thema’s aan bod komen zoals omgaan met eetbuien, een gezond (feest)menu samenstellen, lichaamsbeweging inplannen , … Ons traject loopt af op het moment dat jij je klaar voelt om zelfstandig verder te gaan met je nieuwe eetgewoonten. Uiteraard blijft het steeds mogelijk om hierna een afspraak te maken indien je hieraan behoefte hebt.

Duur: 25 à 30 minuten

Tarief: €25

 

 1. Coachingtrajecten

Je eetgewoontes aanpassen gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een proces dat moet groeien en heel wat tijd vraagt. Uit de ervaring die ik heb opgebouwd, weet ik dat een intensieve begeleiding de beste slaagkansen biedt. De verschillende trajecten zijn jouw stok achter de deur. Je blijft gemotiveerd, ook wanneer het even wat moeilijker gaat. Je leert hoe je kan omgaan met terugval en verleiding.

 

We leggen meteen samen alle consultaties vast. Op deze manier zorgen we er samen voor dat je stap voor stap gezonder gaat leven en zo je doelen bereikt. Je gaat een duidelijk engagement aan en krijgt extra begeleiding.

Je mag me steeds via mail of whatsapp contacteren bij vragen of moeilijkheden tussen 2 consultaties. Bovendien krijg je ook leuke extra’s zoals recepten, die je ondersteunen bij het aangaan van een gezonde levensstijl.

 

Of je er voor kiest om met een coachingstraject te starten of liever gewoon enkele losse consultaties inplant, we starten altijd eerst met een intakegesprek (zie hierboven) om jouw noden en behoeften in kaart te brengen. Samen bekijken we welke aanpak het beste bij jou past. Meer informatie over de trajecten.

 

 

Afspraak maken?

 

Op woensdagavond kan je een afspraak bij mij in Het Appèl maken. Je kan deze zelf via de online agenda inboeken of mij per mail of telefonisch contacteren. Indien ik telefonisch niet bereikbaar ben, spreek dan zeker een bericht in of stuur een sms met vermelding van je naam en telefoonnummer en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Kan je een gemaakte afspraak niet nakomen? Geen probleem. Verwittig mij ten minste 24u op voorhand, zodat we de afspraak kunnen annuleren of verplaatsen. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen worden aangerekend.

 

Julie Weynans

Diëtiste i.o, personal trainer

woensdagavond op afspraak

1. Maak uw afspraak online 
2. Stuur een mail naar julie@studiovert.be of bel naar +32 495 73 12 21 we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u

www.studiovert.be