Executive Coaching

Wat is Executive Coaching ?

De crisis-situatie van 2020: een VUCA-wereld. Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous. Live with it! De vraag is dan: hoe? Hoe kan je impact genereren? Hoe extra coping-mechanismen ontwikkelen om beter om te gaan met toegenomen onzekerheid en stress en doelgericht te zijn?

Wie leiding geeft weet: ik moet beginnen bij mezelf. Als leidinggevende kan je alleen het beste uit je team halen, als je dat ook uit jezelf weet te halen.

Je hebt je bestaansrecht als leidinggevende door je engagement, profilering, charisma en impact in harde en moeilijke tijden. Sterk leiderschap in crisis-situaties is gestoeld op self-awareness, self-engagement, self-valorisation. In executive coaching kan in een éérste fase rond deze thema’s een GAP-analyse gemaakt worden.

“Positive and powerful leaders put a lot of emphasis on integrity, self-awareness, authenticity and social influence.”

Executive coaching stelt leidinggevenden in staat hun rol met meer energie te doen en het ook “authentieker” op te nemen. Daardoor wordt minder moeite en stress ervaren. Is de manier waarop je er dagelijks in staat in lijn met wie jij écht bent? Indien je als leider op een authentieke manier jouw taken ter harte neemt en “draagt”, ben je ook duurzamer bezig met jezelf en loop je minder kans op burn-out. Je beschikt dagelijks over de energie om er als leider te staan. De rol die je opneemt weegt minder, omdat je meer vanuit een spontane innerlijke flow werkt. Ontwikkel een authentieke, effectieve leiderschapsstijl die past bij jou als persoon en bij wat je team en de organisatie van jou als leidinggevende verlangen in deze tijd.

Het programma “op maat” is constructief en actiegericht met bewezen methodieken om effectief en positief leiderschap vanuit authenticiteit te ontwikkelen. Bijkomende doelstellingen zijn: resultaten verbeteren, betere teamwerking en een positieve duurzame werkcultuur creëren.

Voor wie?

Je bent een gedreven leidinggevende (ondernemer, manager, teamleider, middenkader of kader) en je wil je leiderschapskracht vergroten. Je draagt met succes veel verantwoordelijkheden maar je energiepeil zakt dagelijks verder naar beneden. Je zoekt meer vanuit authenticiteit leiding te geven, sterker te worden in het aanboren en aanmoedigen van potentieel. Je bent zoekende naar jezelf, jouw talenten en energie en die van anderen. Je wil meer voldoening uit je werk halen en minder stress. Na de werkuren zoek je hoe je het werk beter kan loslaten en piece of mind vinden.

Coach-vragen kunnen aan de oppervlakte op elkaar lijken … en er zijn veel ”klassiekers”: Betere stress-hantering, zoeken naar meer impact op je team of op je klanten, meer synergie realiseren op de werkvloer, beter time-management, prioriteiten stellen, meer assertiviteit, een motiverende communicatiestijl ontwikkelen, coachen van “weerstand” naar buy-in, betere conflict-hantering, meer en beter delegeren, meer zingeving, betere balans met vaderschap- of moederschap….

In de diepte is iedere vraag echter fundamenteel anders en dus is het coach-traject telkens een eigen zoektocht. Wat er immers nodig is, is dat er gekeken wordt naar wat voor jou de specifieke uitdaging is in jouw werk-context en privé-leven. Een specifieke uitdaging op werkvlak is een persoonlijke uitdaging. Gecoacht worden is zoeken, identificeren, proberen en uittesten … tot het moment dat je voelt dat er iets veranderd is.

Veel voorkomende vragen bij executive coaching handelen over stress-hantering, balans vinden en grenzen bewaken. Een persoonlijk “systeem” vinden om grenzen te bewaken en in evenwicht te blijven, is geen overbodige luxe nà Covid-19! Waarom niet zelf de verantwoordelijkheid nemen rond preventie van jouw burn-out?

Een visie en een strategisch plan van aanpak dat enkel in jouw hoofd bestaat? Managers liggen vaak wakker van frustraties over de mate waarin ze “invloed” hebben op wat gebeurt in het bedrijf. Een zoektocht dus naar wat die eigen visie op de zaken dan wel is. En vooral, wat is jouw tactiek om die visie gecommuniceerd te krijgen en effectief te realiseren?

De trigger voor een traject op maat rond self-management is vaak de vraag: WHY? Waarom doe je het eigenlijk? Waarom zou je deze spannende en veeleisende job nog verder doen? Purpose-vragen en reflecties rond zingeving voor jezelf en jouw leven, kunnen in principe niet ontbreken in een executive traject. Lonely at the top: OK – maar je weet toch wel waarom ?

Werkwijze

Het leiderschapsprogramma is gebaseerd op actuele inzichten en technieken en is zeer praktisch gericht. Je kijkt op een andere manier naar je eigen context en problematiek. Een coaching-traject neemt gemiddeld enkele maanden in beslag en is hard work. Hoe meer aandacht jij erin steekt, hoe meer het jou zal opleveren. Jouw proces naar een “next level of maturity” is maatwerk. Waar jij vastloopt, gaat een ander vlot doorheen. De coachvragen die de rode draad vormen in je traject, zijn afhankelijk van de mens achter de professional. De aanpak is dus diepgaand en volledig gepersonaliseerd. De gebruikte kaders zijn cognitief, fysiek, energetisch en systemisch. De meeste trajecten zijn een combinatie van live-sessies en online begeleiding.

In leiderschaps-coachings gaat het over het sterker maken van de connectie met de innerlijke kern van jouw persoon. Door sterker in je schoenen te staan, kan je situaties beter aan, hoe moeilijk ze ook zijn. Vergroot je impact en effectiviteit door meer inzicht in je eigen drijfveren, sterke punten, aspiraties en waarden. Breng interne en externe belemmeringen in kaart. Zo manage je dus jouw risico’s en wat jou in je kracht ondermijnt. Door zelf-reflectie, feedback van stakeholders en begeleiding van mij tijdens dit traject, kom je vanuit analyse en bewustzijn tot actie. Het zal er niet aan ontbreken dat je ook tot die concrete actie wordt aangezet.

Heel wat technieken van integrale coaching zijn erop gericht energie vrij te maken waardoor je uit je comfortzone komt. Je wil méér en anders van jezelf, voor jezelf en met jezelf. De mentale shift is dat je ook méér en anders kan en effectief doet. Het idee van méér en anders is niks waard zonder concrete actie en een éérste stap.

In een executive traject werken we met de mens achter elke professional en al het menselijke dat kan spelen in de bedrijfscontext. In jouw bedrijf of in jouw team laat Covid-19 sporen van trauma na! Hier omzichtig mee omspringen als leidinggevende is aangewezen om verdere “complicaties” te vermijden. Hoe manage jij je eigen onzekerheid en kan je de scope van emoties binnen je team aan? In jouw coaching-traject is er ook ruimte voor dergelijke vraagstukken. Er wordt gewerkt op jouw coachende vaardigheden en gepaste interventies.

“People leave bosses not companies.” Coachings voor ondernemers en leidinggevenden gaan ook over het relationele aspect. People management, de sociale interacties met andere directies en stakeholders slorpen soms zoveel energie op omdat het zo moeilijk loopt. Hoe ga jij als manager meer verbindend leiderschap implementeren? Hoe coach je jouw team naar meer engagement, synergie en positive vibes? Hoe kan je in moeilijke tijden jouw zelfsturend team een duwtje in de rug geven en veerkrachtiger maken?

Als manager heb je een grote impact op de prestaties, motivatie, engagement en het werkplezier van medewerkers. “The leader’s role is to free people, not control them – to free their strengths, ideas, energy and value, rather than straightjacketing them with fear, rules, and bureaucracy” Tony Hsieh, Zappos

Leadership-coaching als onderdeel van jouw Personal Development Plan: Executive coachings kunnen in samenwerking met HR gebeuren. Het is perfect mogelijk dat dit een bouwsteen is van jouw lange termijn ontwikkelingsplan. Meestal zal de HR-afdeling een bepaalde procedure verwachten. Een subsidie-aanvraag rond werkbaarheid/veerkracht maakt hier vaak deel van uit. Een intake-gesprek vindt plaats met de coach, coachee en zijn/haar manager. Elk traject is “maatwerk”. De coaching-sessies vormen een vertrouwelijk traject tussen coach en coachee en sluiten af met een evaluatie. Dit outtake-gesprek kan opnieuw met de 3 partijen.

Afspraak maken

Zit je met vragen op vlak van self-management, self-shaping en personal leadership? Via een diepgaand traject vind je zélf de antwoorden. Wat je zelf concludeert, zal een gedragen oplossing zijn en een stevige boost betekenen voor je zelfvertrouwen!

De intake is een grondige kennismaking en wijst al snel uit of er een match is. Ik inspireer en begeleid jou graag naar modern leiderschap vanuit mijn expertise op gebied van strengths-based leiderschap, talentontwikkeling, employee engagement en best practices in HR. Investeren in het verder ontwikkelen en versterken van een authentieke en positieve leiderschapsstijl, levert veel op voor jezelf en de organisatie. Hiervoor reserveer ik een periode van mijn aandacht en tijd en ik verwacht hetzelfde van jou.

Een individueel programma bestaat uit gemiddeld 8 coaching-sessies en tussentijdse online begeleiding. Het traject start niet met klassieke assessments en standaard-tools om dan vervolgens op een piste uit te komen die de jouwe niet is. We starten vanuit jouw persoonlijke vragen en werken met de mens achter de professional die jij bent. Een groeitraject werkt enkel als jij in de setting tot jezelf komt en op je gemak bent. Ik zorg daarom voor veiligheid, privacy en een voldoende informele sfeer.

Je krijgt gedurende gemiddeld 5 maanden 1-op-1 coaching, tussentijdse oefeningen, materiaal, tips en begeleiding.

Dit traject vergroot jouw leiderschaps-repertoire met nieuwe inzichten, methoden en technieken die je direct kan toepassen in de praktijk.
➢ Maatwerk toegesneden op je persoonlijke issues

➢ Een gestructureerd proces

➢ Bewezen aanpak conform internationale standaarden

➢ Veel persoonlijke aandacht en begeleiding

➢ Praktisch & Positief

➢ Wetenschappelijk onderbouwd en gecertificeerd

➢ Duurzame resultaten

➢ Een “intensief” traject waarbij je de opgedane kennis ook snel productief weet te maken binnen de organisatiecontext.

Zit je vaak in het buitenland? Het is mogelijk om dit traject volledig online te volgen, met online ontwikkelingsmateriaal, e-coaching, ZOOM en/of telefonische gesprekken.

De sessies kunnen in het Nederlands, Engels of Frans.

Tarief

Voor een traject gespreid over gemiddeld 5 maanden wordt de totaal-prijs bepaald in onderling overleg nà een éérste intake via Zoom. Voor de intake van 1.5 uur betaal je €90.

  1. Of stuur een mail naar suzanne@trajecten.be met jouw opties voor een intake via Zoom
  2. Of telefonisch op +32 484 771 091

Meer info: www.trajecten.be

Jouw individueel traject kan zeker betaald worden via VDAB-Loopbaancheques! Deze VDAB-Loopbaancheques zijn zowel voor werknemers (privé en openbare sector) als voor freelancers en ondernemers.

Een traject van loopbaanbegeleiding via VDAB is per definitie een initiatief van de persoon zelf. Ik werk als erkend loopbaancoach samen met YourCoach en loopbaancheques worden aanvaard indien bij intake de “loopbaanvragen” duidelijk gesteld worden en deze de rode draad vormen van jouw coaching-traject.

Op de website van de VDAB vind je alle info. Bij twijfel of je recht hebt op loopbaancheques kan je mailen naar lb.cheque@vdab.be of gewoon bellen naar dit nummer bij VDAB: 02 506 12 05.

Suzanne Tytgat

Erkend bemiddelaar, Coach

Dinsdag en donderdag op afspraak

1. Stuur een mail naar  info@trajecten.be en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
2. Telefonisch op : +32 484 771 091