Gezondheidscoaching

 

Wat doet een Gezondheidstherapeut?

 

Gezondheidstherapeut is een beschermde titel voor een beoefenaar van de Natuurgeneeskunde die in Europa zijn intrede kende via Hippocrates. Hij/zij benadert de cliënt vanuit een holistisch perspectief en tracht door middel van een gamma aan natuurlijke therapievormen het inherent zelfgenezend mechanisme van de cliënt maximaal te stimuleren. Bij ernstige aandoening tracht een gezondheidstherapeut zoveel mogelijk ondersteunend te werken naast de reguliere behandelingen. Ik plaats de Ayurvedische benadering eveneens onder deze noemer daar dit het Indische equivalent is van de Natuurgeneeskunde en in mijn ervaring heel aanvullend werkt.

 

Wat is integraal en motivationeel coachen?

 

Integral coaching is een coachingmethode waarbij de coach het antwoord op de vragen waar de cliënt mee worstelt zoveel mogelijk uit de cliënt zelf laat ontstaan. Een integraal coach gaat ervan uit dat elk individu de antwoorden op zijn/haar problemen in zich draagt maar dat deze door bepaalde ideeën en overtuigingen het antwoord niet kan vatten. De coach zal dan voornamelijk als spiegel fungeren zodat de cliënt bewust wordt van zijn/haar onbewuste gedachtestromen die in de weg staan van het vaak voor de hand liggende antwoord.
Motivational coaching richt zich meer op het stuwen en begeleiden van de cliënt om diens doelstellingen te bekomen en hierbij de verschillende innerlijke en uiterlijke weerstanden aan te spreken en te doorbreken.

 

Wie ben ik?

 

Ik ben Thomas (35) en ik woon sinds enkele jaren met mijn vriendin in de regio van Mechelen. Al op zeer jonge leeftijd had ik reeds allerlei gezondheidsklachten gaande van sinusitis tot chronische pijn die uiteindelijk op 15-jarige leeftijd uitmondden in chronische vermoeidheid en fibromyalgie. Na vele reguliere artsen en specialisten bezocht te hebben ben ik op zoek gegaan naar wat de echte oorzaak is van ziekte en disbalans. Op het pad naar genezing heb ik verschillende opleidingen genoten zoals oa gezondheidstherapeut(EANG), ayurvedisch consulent(Frawley), natuurlijk afslanktherapeut(Cure4life),integraal coach (YourCoach),Yoga academie(Yoga Niketan),Vedisch astroloog (Dirah) en verschillende zuiverings -en meditatieretraites in India gevolgd.
Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat hetgeen je ziek en ongelukkig maakt zich op verschillende niveaus afspeelt die elk een aparte benadering nodig hebben om zich volledig op elkaar te kunnen afstemmen en zo tot integratie en veruiterlijking te komen van wie jij werkelijk bent. Naarmate je meer in lijn komt met je authentieke zijnstoestand zowel in rust als in activiteit, merk je dat de meeste klachten zeer snel kunnen verdwijnen. In therapiesessies tracht ik dan ook om alle onderdelen van het individu onder de aandacht te brengen en deze te helpen verbeteren. Vanuit mijn eigen ervaring vind ik ook zelfredzaamheid zeer cruciaal en belangrijk. Ik zorg er bijgevolg voor dat de cliënt meer dan voldoende tools aangereikt krijgt om zelf aan de slag te gaan en zo de controle over de eigen gezondheid herwint.
Voor meer informatie kan je mij steeds contacteren op tjennes@how2behealthy.be
Telefoon: +32 465 600 263
Je kan bij mij terecht voor :
-Gespecialiseerd voedingsadvies
-Fyto -en orthomoleculaire therapie
-Ayurvedisch advies
-Aangepaste ontgiftingskuren
-DSR/PSR manuele therapie
-Vedische astrologie en Numerologie
-Yogabeoefening op maat
-Krachttraining op maat

 

Voor wie?

 

Iedereen die zijn /haar gezondheid op verschillende niveaus wenst te verbeteren. Zowel voor zieke als ‘gezonde’ mensen.
Indien ik jou niet kan helpen kan ik jou zeker doorverwijzen naar één van mijn gespecialiseerde collega’s in een ruim netwerk gespreid over België en Nederland.

 

Werkwijze

 

Het eerste consult zal er steeds een intake en anamnese plaatvinden. Hierbij volgt al onmiddellijk een behandelplan met specifieke adviezen.

Vanaf de volgende consultaties start de behandeling of opvolging na voltooiing van het persoonlijke ontgiftingsprogramma tot het gewenste resultaat is bereikt.

 

Afspraak maken?

 

Ik ben beschikbaar in Het Appèl op dinsdag -en donderdagavond tussen 17u en 22u. Online consulten zijn ook mogelijk en kunnen op variabele uren die we onderling afspreken.
Je kan me via e-mail (tjennes@how2behealthy.be) en GSM (+32 465600263) of Whatsapp contacteren om een consultatie te boeken.
Kan je een gemaakte afspraak niet nakomen? Geen enkel probleem! Verwittig mij ten minste 24 uur op voorhand zodat we de afspraak kunnen annuleren of verplaatsen. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen worden aangerekend.

 

Tarieven

 

Voor elk behandelingsuur wordt 60 euro aangerekend zowel online als in persoon. Hierbij zit ook al het emailverkeer inbegrepen waarin adviezen,informatie en verdere opvolging worden gecommuniceerd.

Betalen kan met cash of payconiq.

Thomas Jennes

Gezondheidstherapeut, (integral) coach

Din en don nm en avd op afspraak

1. Stuur een mail naar tjennes@how2behealthy.be en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
2. Telefonisch op : +32 465 600 263