Hartcoherentiecoaching bij stress

Katrien geeft enkel de eerste sessie en deze wordt in groep gegeven, de andere 3 sessies geeft ze individueel in haar privépraktijk.

 

Wat is hartcoherentie?

 

De wetenschap leert ons dat wanneer je hartritme synchroon verloopt met je ademhaling, je zenuwstelsel terug in balans komt. Ons hart geeft op dat moment feedback aan ons brein dat we ons veilig en rustig mogen voelen. Via eenvoudige ademhalingsoefeningen leer je hartcoherentie te bereiken. Eenmaal je erin getraind bent, ervaar je een zekere stabiliteit en actieve rust, van waaruit je het gevoel hebt de dingen beter aan te kunnen.

 

Hoe meten we of het werkt?

 

We gebruiken eenvoudige biofeedbackapparatuur: een smartphone app en een klein toestelletje om je hartritmevariabiliteit te meten. Op die manier krijg je live feedback van jouw mate van hartcoherentie tijdens je oefeningen.

 

Tarieven en tijdsbesteding

 

Bij de start teken je in voor 3 sessies, om de 2 weken. Ben je niet zeker of hartcoherentie iets voor jou is, dan kunnen we eerst telefonisch afstemmen.

Dagelijks oefen je 2 tot 3 keer tussen de 3 en 10 min, afhankelijk van de fase van de training. Dit vraagt weinig van je tijd, maar wel jouw discipline. Het effect van de oefeningen is dat je lichaam kan herstellen tussen stresspieken door.

Tarieven voor sessie 1 bij Katrien in groep:

45€ pp voor 1,5u

 

Indicaties voor hartcoherentietraining

 

Bij stress of als volgende klachten door stress veroorzaakt zijn (andere medische oorzaken uitgesloten door je arts), kan hartcoherentie jou ondersteunen om meer evenwicht te ervaren.
° Slaapproblemen
° Burn-out

° Vermoeidheid
° Het gevoel ‘het niet aan te kunnen’ (verminderde draagkracht)
° (Chronische) hyperventilatie
° Concentratiestoornissen
° Uitputting
° Agitatie
° Spijsverteringsstoornissen
° Spanningshoofdpijn
° Spierverkramping

° Tinnitus
° …

 

WIE?

 

Katrien Geeraerts (geeft enkel groepssessies in Het Appèl)

Op de vraag wie ben ik en waarom beoefen ik hartcoherentie kan ik je het volgende antwoord geven. Ik ben Katrien, een mama van 42 jaar en leef samen met een toffe partner, drie grote stiefkinderen en een zoontje van 6 jaar. Aan de KUL ben ik afgestudeerd als Licentiaat in de Biomedische wetenschappen en heb ook een opleiding in de medische laboratoriumtechnologie. Ik kan genieten van de kleine wonderen in de wereld – vermits ik een gevoelsmens ben – maar kan ook verdrinken in mijn kleine verdrietjes. Door ten volle en niet altijd even goed gedoseerd te leven -met ups and downs – ben ik ten prooi gevallen aan een burn-out. Een beest dat je lichaam totaal kan verscheuren waardoor het herstel langer duurt dan gedacht. Het is de kracht van hartcoherentie dewelke mij terug nieuw leven heeft ingeblazen. De vermoeidheid en totale uitputting vanwege mijn burnout heb ik door mijn dagdagelijkse oefeningen kunnen ombuigen naar meer veerkracht en energie. Door mijn ervaring met hartcoherentie – het heeft mijn leven en de pijn ‘verlicht’ – wil ik mensen helpen in de begeleiding van deze ademhalingstechniek. Ik wil luisteren naar je verhaal en je meenemen op mijn pad van genezing. Ik zal je coach zijn om samen dit traject te bewandelen.

 

Afspraak maken?

 

Katrien Geeraerts:   katrien.geeraerts@outlook.be    +32 474 982 123 

 

Wanneer een afspraak door de cliënt ten minste 2 werkdagen op voorhand geannuleerd wordt, zal deze niet aangerekend worden. Afwezigheden die niet binnen de 2 werkdagen geannuleerd worden, worden aangerekend.

Katrien Geeraerts

Hartcoherentiecoach

In groepssessie

1. Maak uw afspraak online
2. Stuur een mail naar katrien.geeraerts@outlook.be  en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
3. Telefonisch op : +32 474 982 123

www.biofeedbacktraining.be