Kinesist Vincent

Kinesist Vincent Haenen

 

Naast de algemene kinesitherapie kan u bij hem ook terecht voor

Manuele therapie

Manuele therapie is een behandelingswijze gebaseerd op manuele technieken waarbij gewrichten worden gemobiliseerd of gemanipuleerd. Daarnaast worden ook specifieke technieken gehanteerd in functie van het spierpeesapparaat. Manuele therapie wordt vaak gebruikt om bepaalde lichaamsreacties te dempen.

 

(Sport)revalidatie

Tijdens de (sport)revalidatie worden bewegingen en/of oefeningen gegeven om de capaciteit van het herstellend weefsel te verbeteren. Deze oefeningen worden specifiek in samenspraak met en voor u geselecteerd zodat een verbeterde weerbaarheid en zelfredzaamheid van uw lichaam verkregen wordt.

 

Pijneducatie

Wat is pijn? Hoe ontstaat pijn? Indien u als patiënt specifieke vragen heeft over pijn, kan pijneducatie een antwoord bieden. Tijdens pijneducatie geven we een woordje uitleg over de complexiteit van pijn, de voor- en nadelen van pijn, het ontstaan van pijn en natuurlijk ook hoe we effectief met pijn kunnen omgaan.

 

Dry needling

Dry needling is een invasieve behandelingsmethode waarbij acupunctuurnaalden in het spierweefsel gebracht worden. Deze aanvullende methode wordt vooral gehanteerd bij klachten van myofasciale oorsprong.

 

Loopanalyse

Klachten bij het lopen kunnen ontstaan door verschillende factoren. Een niet optimale looptechniek in combinatie met een verkeerd trainingsschema kunnen klachten triggeren. Tijdens de loopanalyse wordt uw loopstijl onderzocht en aangepast waar nodig. Daarnaast begeleiden we u graag met allerhande tips om u pijnvrij en mogelijks efficiënter te doen joggen.

 

Evidence-informed practice

Evidence-based practice is het uitvoeren van handelingen gebaseerd op de best beschikbare informatie over doelmatigheid en doeltreffendheid.

Evidence-informed practice houdt in dat de relevantie van het bestaand bewijsmateriaal wordt beoordeeld aan de hand van de behoeften van de patiënt en dat deze kennis wordt geïntegreerd met onze eigen ervaring, andere vormen van bewijs (mening van deskundigen, fysiologische beweegredenen enz.) én de verwachtingen en behoeften van de patiënt.

Kort gezegd, evidence-informed practice gebruikt bewijs om weloverwogen beslissingen te nemen en de behandeling te begeleiden ten voordele van u, de patiënt.

Vincent Haenen

Kinesitherapeut, manuele therapeut

Di, Don en zaterdag op afspraak

1. Maak uw afspraak online (nog niet beschikbaar)
2. Stuur een mail naar vhaenen.physio@gmail.com en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
3. Telefonisch op : +32 486 65 70 60