Chinese Taoïstische massage

Wat zijn Taoïstische massages?

 

Taoïstische Massage (道家推拿按摩 daojia tuina-anmo) is de meest complete vorm van Chinese en Oosterse massage. Geworteld in de duizenden jaren oude taoïstische filosofie en geneeswijzen wil deze zachte methode de mens in zichzelf en binnen zijn omgeving harmoniseren. Het gebrek aan eenheidswerking, door onevenwichtigheden in de werking van het lichaam is de bron van allerlei klachten.

Om gezond te blijven of te worden moet de weerbaarheid tegen ziekte hoog zijn en moeten zoveel mogelijk afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden. In de taoïstische visie heet dit “de eenheid en de oorspronkelijke natuur herstellen”. Dit is een “terugkeer naar de wortels” door het realiseren van een rusttoestand, waarin spanningen verdwijnen. Deze rusttoestand verhoogt de weerbaarheid en het zelfhelend vermogen van het lichaam.

 

De taoïstische massage is een ideale weg om dit te realiseren.

 

Indicaties massage

 

Ter preventie van gezondheidsproblemen door de algemene weerbaarheid van het lichaam tegen ziekten op peil te houden;

 

Daarnaast dient het om uiteenlopende problemen aan te pakken, zoals:

  • (‘chronische’) vermoeidheid;
  • hoofdpijnen;
  • spier- en gewrichtsproblemen;
  • spijsverteringsklachten (maag, darmen, lever, …);
  • slaapproblemen;
  • rug-, nek-, schouderklachten;
  • hart- en longaandoeningen;
  • psychische problemen: stress, angsten, woede, depressie, manie, psychosegevoeligheid e.d.

 

Wil je weten of je met jouw vraag bij mij terecht kan? Neem dan gerust contact op.

 

Werkwijze

 

Bij de eerste afspraak, voorafgaand aan de massage, zal je situatie grondig bekeken worden om een beeld te vormen van wat er goed gaat en wat er schort. Dit gebeurt onder andere door middel van een verkennend gesprek en taoïstische pols- en tonganalyse. Tijdens elke (volgende) sessie wordt het situatiebeeld verder uitgediept, aangevuld en/of aangepast, zodat er steeds efficiënter gewerkt kan worden.

 

Je wordt gemasseerd over de kleding heen in een zittende of liggende houding. De kleding moet gemakkelijk zitten en samengesteld zijn uit een zachte natuurlijke stof (bijvoorbeeld katoen; nylon/viscose/zijde dient vermeden te worden). Er worden geen externe middelen, zoals medicijnen, naalden of oliën gebruikt.

 

Bij de massage wordt gebruik gemaakt van diverse Chinese massagetechnieken, zoals wrijven, drukken, kneden, rollen, rekken, waarbij de natuurlijke patronen van beweging met hun specifieke beïnvloedbare plekken (‘‘de meridianen met hun acupunctuurpunten’’) worden gevolgd om de werking van het lichaam te regelen.

Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar het leren begrijpen waarom je je minder goed voelt en klachten hebt en hoe je zelf kan meewerken om je gezondheidstoestand te ondersteunen om zo het zelfbestuur te herwinnen. We hebben hiervoor ook ons aanbod van Chinese taoïstische gezondheidsoefeningen en de Chinese taoïstische levensbegeleiding.

 

Afspraak maken

 

Afspraken worden online, per mail of telefonisch gemaakt:

Gijsbert Ruitenburg: info@jindanfa.com of +32 (0)3289.56.25

Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn, gelieve dan een bericht in te spreken met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Of stuur een mailtje.

Indien je de afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 24u op voorhand telefonisch te annuleren. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

 

Tarieven

 

Een afspraak duurt ongeveer 60 minuten en de prijs is € 50.

 

Het Onafhankelijk Ziekenfonds is de enige mutualiteit die tot € 25 per persoon per kalenderjaar tussenkomt voor massage.

 

Er is een verminderd tarief mogelijk: €30 per uur. Deze mogelijkheid is van toepassing op mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of die het omniostatuut hebben, of voltijds studenten of werkzoekenden. Je kunt dit respectievelijk aantonen via de risicocode (daar staat dan linksonder ..1/…) op het kleefbriefje van het ziekenfonds, de studentenkaart of de stempelkaart.

Gijsbert Ruitenburg

Chinese Taoïstische gezondheidstherapeut

1. Afspraken kunnen online gemaakt worden

2. Stuur een mail naar info@jindanfa.com en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
3. Telefonisch op :  +32(0)32895625

www.jindanfa.com