Meet Up: Volwassenen met ASS (normaal of hoogbegaafd)

MEET-UP ASS voor volwassenen met normale of hoogbegaafdheid

Deze avond wordt georganiseerd voor jij die leeft met ASS (al dan niet in combinatie met een hoger ontwikkelingspotentieel). Jij die wel vaker botst op belemmeringen die jouw bijzonder plekje op het spectrum met zich meebrengt. Jij die zoekende bent naar antwoorden of handvaten. Jij die misschien eenzaamheid of onbegrip ervaart.
Daarom brengen we met deze avond graag de mogelijkheid om in een kleine, fijne groep ervaringen uit te wisselen, te praten met elkaar, te luisteren naar elkaar en te leren van elkaar.

Omdat veiligheid één van de basisingrediënten is, bestaat de groep uit maximaal 10 mensen. Iedereen is gelijkwaardig, elk individu is uniek, elkeen heeft zijn eigen rugzak, wat resulteert in een boeiende avond aan verhalen, hands-on tools en respectvolle contacten.
Elkeen krijgt de mogelijkheid thema’s aan te kaarten die voor haar of hem actueel zijn en misschien wel voor de nodige bekommernissen zorgen. Gelet op het feit dat elke deelnemer graag eens iets wil delen, kan er tijdens deze avond misschien niet altijd voldoende diep ingegaan worden op een welbepaald thema.
Om ook hier aan jullie behoeften tegemoet te komen, zullen er afhankelijk van jullie wensen, specifieke thema-avonden, als in de zin van informatieve lezingen, georganiseerd worden.
Mogelijke niet-limitatieve thema’s die op dergelijke avonden naar voren kunnen gebracht worden zijn o.m.:

  • begrijpen van ASS en/of hoogbegaafdheid
  • partnerrelaties
  • rouw en verlies
  • emoties
  • werken
  • sociale relaties en vaardigheden
  • angst
  • fysieke impact
  • suïcidaliteit

De meet-up wordt begeleid door Lone Caluwaerts. Gecertifieerd life coach maar bovenal ambASSadrice. Naast theoretische bagage is haar rugzak ook rijkelijk gevuld met ervaringen. Niet alleen door haar nauwe betrokkenheid bij kinderen en mensen die leven met ASS, ADHD en/of hoogbegaafdheid, maar ook door haar eigen plekje op dit bijzondere spectrum en een hoog ontwikkelingspotentieel.

Door deze unieke combinatie kan zij jou van binnenuit begrijpen en rapport maken.
Evengoed slaat ze met deze achtergrond ook een brug tussen mensen die leven met ASS en/of hoogbegaafdheid en zij die het niet zelf ervaren maar een niet te onderschatten ondersteunende rol kunnen spelen aan de zijlijn.