Orthomoleculaire Therapie

Wat is orthomoleculaire therapie?

 

De orthomoleculaire wetenschap onderzoekt wat de mens nodig heeft om van een goede gezondheid te genieten. Ze gaat er van uit dat het lichaam moet beschikken over voldoende essentiële nutriënten zoals eiwitten, vetten, mineralen, vitamines, en andere bio-actieve stoffen om goed te kunnen functioneren. Een gebrek aan nutriënten kan de gezondheid in gevaar brengen en leiden tot klachten.

De kPNI (klinische psycho-neuro-immunologie) is gebaseerd op de recentste wetenschappelijke inzichten omtrent voeding, immunologie, endocrinologie, neurologie en psychologie.  Deze jonge wetenschap onderzoekt hoe de verschillende systemen elkaar beïnvloeden, bij gezondheid en ziekte.

Een orthomoleculair therapeut volgens de kPNI gaat op zoek naar de oorzaak, naar het verstoorde werkingsmechanisme dat vaak aan de basis ligt van de huidige klacht. Dat werkingsmechanisme herstellen en terug optimaal laten functioneren, is de basis van de kPNI-aanpak.

Elke cliënt is anders. Zo is elke behandeling anders. Er wordt niet alleen gekeken naar voeding en maaltijdfrequentie, maar ook naar lifestyle, beweging, bioritme en ontspanning.

We kunnen preventief werken, om je goed in je vel te voelen, om gezond oud te worden, bij zwangerschap, gewichtsbeheersing en om prestaties in sport, studie of werk te optimaliseren.

Bij (hormonale) klachten en aandoeningen wordt er curatief ondersteund. We gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht of aandoening en bekijken hoe we het lichaam kunnen ondersteunen in het genezingsproces.

 

Werkwijze

 

Tijdens het intakeconsult gaan we aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek jouw klachten in kaart brengen. We gaan op zoek naar de oorzaak van die klachten. Na de intake ga je naar huis met een haalbaar plan voor de volgende weken. Dat plan bestaat uit voedingsadvies, beweeg-en ontspanningstips en indien nodig voedingssupplementen om tekorten aan te vullen.

Tijdens een  opvolgconsult bespreken we de evolutie die je hebt doorgemaakt en de hindernissen die je bent tegengekomen. Op basis hiervan zoeken we naar oplossingen die bij jou passen en haalbaar zijn.

Na het intakegesprek beslis je of we samen verder gaan. Het aantal sessies is afhankelijk van de voortgang en jouw nood aan opvolging. Het veranderen van gewoontes vraagt tijd en moed. Ook je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen. Zijn gezondheid en welzijn een prioriteit voor jou? Ben je klaar om een positieve verandering door te voeren in je leven? Sta je open om nieuwe inzichten op te doen en nieuwe dingen uit te proberen? Ben je niet op zoek naar een quick fix om symptomen te onderdrukken maar wil je de oorzaak van je klachten aanpakken?

 

Leefstijladvies

 

BEHANDELING VAN:

  • Hormonale klachten: hormonale migraine, PCOS, PMS, overgang
  • Schildklierproblemen
  • Spijsverteringsproblemen
  • Migraine
  • EPI
  • Chronische ontsteking
  • Candida
  • Allergie
  • Detoxificatie van de lever

 

NEUROTRANSMITTERPROFIELEN

Neurotransmitters (NT’s) zijn de chemische boodschapperstofjes van je centrale zenuwstelsel. De vier belangrijkste zijn dopamine, acetylcholine, gaba en serotonine. Je NT’s kunnen uit balans zijn door een onlangs opgelopen virus, stress, eenzijdige en weinig voedzame voeding,… Ze hebben invloed op je gevoel, je gedrag en je geluk. Topsporters en -managers maken gebruik van NT-profielen om hun prestaties te verbeteren. Ook als je geen topsporter bent, heb je er alle voordeel bij om je neurotransmitters in balans te krijgen. Dat is nodig om je goed in je vel te voelen.

 

RESET JE HORMONEN expert i.o. (afgerond juni 22)

Ze is specifiek gericht op vrouwen en hun evolutie van jong meisje, net ongesteld, tot de rijpere vrouw in de overgang en menopauze. Te vaak moeten vrouwen horen  “ach ja, die pijn/last/ongemakken/… horen erbij” of “leer er maar mee leven” of “dat is nu het nadeel van vrouw-zijn”….

Die kwaaltjes, pijntjes en ongemakken zijn HELEMAAL NIET NODIG. Met een kleine inspanning, de juiste (lekkere!!) voeding en aangepaste beweging, hoeven vrouwen helemaal niet af te zien.

 

Afspraak en Tarieven

 

Je kan bij mij terecht op vrijdagvoormiddag.

Contact via hallo@goedinjevel.nu

En ik contacteer je zo snel mogelijk terug.

Intakeconsult (90 minuten): € 100

Opvolgconsult (50 minuten): € 60

Veerle Gabriels

Orthomoleculaire therapeut

vrijdag VM op afspraak

1. Meer info of afspraak maken: mail naar hallo@goedinjevel.nu we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u

2. Of maak je afspraak online