Psychotherapeut Hilde

Trauma en verslaving

 

Wat is trauma?

Ervaar je een klacht, lichamelijk en/of psychisch, die je maar niet opgelost krijgt, iets dat je mogelijks aanvoelt als ‘sterker dan jezelf’, wat je ook al hebt geprobeerd, dan is de kans groot dat een onderliggend trauma aan de basis ligt.

Bij trauma denken we vaak aan ernstige gebeurtenissen, bijv. een auto ongeluk, een plots verlies van een dierbare of een agressie. Maar evengoed kunnen ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen toch een traumatische ervaring zijn, bijv. een tandartsbezoek, de bedreiging van een hond, een operatie, gepest geworden, ouders die veel ruzie maakten, … Of het zou ook kunnen dat je een trauma hebt meegemaakt waarvan je je niets meer herinnert, bijv. omdat het zo pijnlijk was (bij seksueel misbruik/aanranding kan dit bijvoorbeeld voorkomen), ofwel omdat het in je eerste levensjaren of in de baarmoeder is gebeurd.

Eigenlijk is de gebeurtenis op zich niet het trauma, wel hoe ons lichaam hiermee is omgegaan. Je lichaam had op dàt moment haar redenen om deze gebeurtenis(sen) als onveilig te ervaren. Hierdoor zijn trauma reactiepatronen kunnen ontstaan, met als mogelijk gevolg: allerlei vormen van angst, stress, slecht slapen, piekeren, uitstelgedrag, bepaalde situaties mijden, nachtmerries, … . Eventueel in combinatie met lichamelijke klachten zoals bijv. chronische pijn, oorsuizen, vermoeidheid, prikkelbaar darmsyndroom, hartkloppingen, hyperventilatie, …

 

Welke benadering bied ik aan?

Met de technieken die ik gebruik, Emotional Freedom Techniques (EFT) en Matrix Reimprinting, maakt het type trauma niet uit. Op jouw tempo en met veel zorg lichten we ze op zodat ze (ook in je lichaam) kunnen worden geheeld. Hierdoor kunnen de trauma reactiepatronen definitief verdwijnen en word je bevrijd van je klacht(en).

 

Wat is verslaving?

Vaak ligt ook bij verslaving een trauma ten grondslag. De verslaving biedt je een vlucht uit de realiteit. Wil je dus je verslaving bij de wortels aanpakken, dan dienen eerst eventuele onderliggende trauma’s geheeld te worden. Soms is dit voldoende, soms moet ook nog op het verslavingsgedrag verder worden gewerkt. EFT en Matrix Reimprinting werken voor beide invalshoeken zeer goed.

 

Prijs

Voor een gesprek van 1u à 1u15’ investeer je 60 euro.

 

Afspraak maken

Maak een afspraak telefonisch: 0486/90 15 81 of per mail: hildegeudens@hotmail.com

Kan je een afspraak niet nakomen, wil je dan ajb minstens 24u op voorhand telefonisch annuleren. Voor een niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraak betaal je 30 euro.

Hilde Geudens

Psychotherapeut

Di en do op afspraak

1. Stuur een mail naar hildegeudens@hotmail.com en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
2. Telefonisch op : +32 486 901 581