Relaxatie, Stress en burn-out coaching

Wat is Relaxatie, Stress & Burn-out begeleiding?

 

RELAXATIETHERAPIE

Als stress en een overspannen zenuwstelsel de oorzaak zijn van je slaapproblemen, hyperventilatie, concentratiestoornissen, agitatie, spijsverteringsstoornissen, spanningshoofdpijn, …
Aan de hand van een reeks technieken gaan we samen op zoek naar een geschikte manier om een betere balans te vinden in je leven en je lichaam. We spreken je recuperatievermogen aan zodat je draagkracht verhoogt via:
° Klassieke ontspanningsoefeningen
° Ademhalingsoefeningen
° Ontspanningsvoetreflexologie (voetreflexzonemassage om ontspanning te bevorderen)
° Visualisatieoefeningen
° Aanraking stresspunten (bovenop kledij)
° Meditatie

Je krijgt materiaal en oefeningen mee om thuis te kunnen blijven oefenen.

 

STRESS & BURN-OUT COACHING

Via gesprekscoaching bekijken we de stresspatronen in je leven. Je wordt uitgenodigd te kijken naar de keuzes die je in je leven maakt en hier bewuster mee om te gaan. Je vergroot op deze manier je weerbaarheid. We bekijken ook je tijdsbesteding en hoe we je energiepeil terug kunnen verbeteren.
(people) Managers kunnen gecoacht worden in het omgaan met hun eigen stress of dat van hun medewerkers.
De partner en familie van een persoon met burn-out zijn welkom voor een individuele informatiesessie over hoe om te gaan met een gezinslid in burn-out.

 

HARTCOHERENTIECOACHING

De wetenschap leert ons dat wanneer je hartritme synchroon verloopt met je ademhaling, je zenuwstelsel terug in balans komt. Ons hart geeft op dat moment feedback aan ons brein dat we ons veilig en rustig mogen voelen. Via eenvoudige ademhalingsoefeningen leer je hartcoherentie te bereiken. Eenmaal je erin getraind bent, ervaar je een zekere stabiliteit en actieve rust, van waaruit je het gevoel hebt de dingen beter aan te kunnen.

 

 

Indicaties Relaxatie, stress & burn-out begeleiding

 

Ondersteuning bij het omgaan met volgende klachten, wanneer ze door stress veroorzaakt zijn (andere medische oorzaken uitgesloten door je arts):
° Slaapproblemen
° Stress
° Preventie burn-out, burn-out, reïntegratie op het werk
° Vermoeidheid
° Het gevoel ‘het niet aan te kunnen’ (verminderde draagkracht)
° (Chronische) hyperventilatie
° Concentratiestoornissen
° Werkgerelateerde (al dan niet in combinatie met) privéproblematiek
° Uitputting
° Agitatie
° Spijsverteringsstoornissen
° Spanningshoofdpijn
° Spierverkramping

° Tinnitus
° …

 

Wie?

 

Annelies Boelaert (°1980) is gecertificeerd relaxatietherapeut, stress & burn-out coach en hartcoherentiecoach. Annelies heeft ervaring in het begeleiden van mensen met stressklachten, al dan niet werkgerelateerd. Ze is een enthousiaste coach die samen met jou op zoek naar manieren om je stressniveau te verlagen. Ze biedt hiertoe een waaier aan stressreducerende methodes aan om te tegemoet te komen aan de zeer individuele behoefte van een persoon met stressklachten :

° Stresscoaching

° Relaxatietherapie

° Hartcoherentiecoaching

° Ontspanningsvoetreflexologie

° Meditatie

 

Je kan bij Het Appèl bij Annelies ook terecht voor Hartcoherentiecoaching en Loopbaancoaching met loopbaancheques (zie betreffende rubrieken bij disciplines). Noot: de loopbaancheques kunnen niet gebruikt worden voor andere zaken dan loopbaancoaching.

 

Annelies heeft een passie voor mensen, wat hen motiveert en hen in balans houdt. Ze heeft 15 jaar ervaring in HR. Ze werkt ook als loopbaancoach via de door het VDAB erkende My Future Works. Annelies volgt momenteel het laatste jaar Gezondheidsconsulent aan de academie voor integrale gezondheidszorg, De Levensschool. Ze is lid van het N.V.B.R. (Nationaal Verbond der Belgische Reflexologen). Ze is vertrouwd met mindfulness en heeft ervaring in relaxatie- en meditatieles aan groepen.

 

Werkwijze Relaxatie, stress & burn-out begeleiding

 

Intakegesprek 1u
Vervolgconsultaties 1u
Afhankelijk van jouw behoefte en wens focussen we op gespreksbegeleiding, dan wel op relaxatie of op ontspannende voetreflexologie (of een combinatie ervan).
Het aantal sessies is afhankelijk van je persoonlijke behoefte.

 

Afspraak maken?

 

Dit kan telefonisch of via mail:

Annelies Boelaert

+32 478 400 278

info@anneliesboelaert.be

www.anneliesboelaert.be

 

Indien we niet bereikbaar zijn, gelieve dan een bericht in te spreken of een email te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

Wanneer een afspraak door de cliënt ten minste 2 werkdagen op voorhand geannuleerd wordt, zal deze niet aangerekend worden. Afwezigheden die niet binnen de 2 werkdagen geannuleerd worden, worden aangerekend.

 

Tarief Relaxatie, stress & burn-out begeleiding

 

Per sessie van een uur betaal je 55 euro

Annelies Boelaert

Relaxatietherapeut, Stress en burn-out coach

Vrijdag op afspraak

1. Stuur een mail naar info@anneliesboelaert.be en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
2. Telefonisch op : +32 478 400 278