Taijiquan

Wat is Taijiquan?

 

Taijiquan is een compacte, alles-in-een zelfverdedigings- en gezondheidstraining. Het is de Chinese krijgskunst die het taiji begrip (de eenheidswerking van yin en yang) uit de klassieke filosofie vertaalt naar patronen van gevechtsbewegingen en naar innerlijke training.

 

Er wordt les gegeven in de  stijl taijiquan, die ontwikkeld werd door dr. Fu Qinglong en prof. dr. Dan K.J. Vercammen (Chinese, alchemistische naam: Fei Danning), beiden vertegenwoordigers van de Zuidelijke Jindan Traditie van de taoïstische alchemie.

Deze traditie vindt haar oorsprong bij de alchemist Zhang Boduan (984-1082) en wordt in deze contreien vertegenwoordigd door de Pingwupai (Pingwu Traditie) o.l.v. dr. Dan K.J. Vercammen (China Arts College – Taoist Alchemical Studies Center). Wij zijn officieel mede-vertegenwoordigers van deze traditie.

 

De Fu stijl taijiquan combineert het beste van drie ingrediënten: de twee oudste taijiquan tradities (Yang en ) en de taoïstische alchemistische training.

 

Werwijze Taijiquan?

 

De avondcursus combineert: daoyin (taoïstische gezondheidstraining), standentraining (zhanzhuang), neijin (innerlijke energie) training via zifa donggong (spontane beweging), sequenties van bewegingen, korte sets, gevoeligheidstraining en zelfverdedigingstoepassingen met partners.

 

Je leert o.a.:

  • correct en efficiënt ontwikkelen van neijin (innerlijke energie), yi (focus)gebruik en fajin (transformeren en naar buiten brengen van neijin) via standen en bewegingen;
  • solo-oefeningen om jin (energie) en qi te laten circuleren;
  • efficiënte zelfverdedigingstoepassingen met partner;
  • energieharmonisatie van krachten via partnerwerk door het leren voelen, begrijpen en omzetten van krachten naar correcte actie/beweging;
  • correcte lichaamshouding;
  • ontwikkelen van sterke en soepele rug en benen;
  • stabiel staan en bewegen;
  • verhogen van weerbaarheid tegen ziekte.

 

Voor wie?

 

De training is voor de meeste mensen geschikt; je oefent op eigen niveau. Er is geen voorkennis nodig. Twijfel je of je mee kan doen, neem dan gerust even contact op.

 

De training is ideaal combineerbaar met de Chinese taoïstische gezondheidstraining yuanqigong, voor nog diepgaandere gezondheidseffecten.

 

Draag soepel vallende kleding en stevig schoeisel met platte zool.

 

 

Data en Tarieven

 

Tweewekelijks, vanaf zondag 22/10, telkens van 19u30 tot 21u00.

 

Prijs: 15€ per les of 10-beurtenkaart voor 135€. Deze 10-beurtenkaart kan zowel voor de lessen yuanqigong als voor taijiquan gebruikt worden.

 

Inschrijven?

Dat kan via info@hetappel.be of rechtstreeks bij de docent info@jindanfa.com

Gijsbert Ruitenburg

Chinese Taoïstische gezondheidstherapeut

1. Stuur een mail naar info@jindanfa.com en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
2. Telefonisch op :  +32(0)32895625

www.jindanfa.com