Verliescoach

Begeleiding bij verlies en verdriet

 

Rouw is leren leven met een realiteit die je eigenlijk niet wou.

Rouwen is ook… niet doen wat je omgeving van je verwacht maar je eigen gevoel volgen.

Verlies en verdriet zijn een onderdeel van het leven. Iedereen maakt vroeg of laat een verlieservaring mee: een onvervulde kinderwens, het einde van een lange relatie, het verlies van je job … Rouw is de naam die we geven aan het proces dat je doorloopt om het verlies te accepteren en je terug te richten op de toekomst, je nieuwe realiteit.
Vaak kan je je rouwproces zelf volbrengen, zeker als je omgeving er voor je is en als je (ook van jezelf) de tijd en de ruimte krijgt om het op je eigen ritme en eigen manier te doen.
Soms echter, laat het leven niet toe dat je stil staat bij je verdriet…
Soms is je omgeving er niet voor jou op de manier die jij nodig hebt…
En soms laat je gewoon zelf het verdriet niet toe.

En ondertussen komt je verdriet op de meest ongelegen momenten toch naar boven en eist zijn plaats in jouw leven op.

 

Wat kan ik voor je doen?

 

Ik luister naar jou met volle aandacht, zonder oordeel en in alle respect. Ik geef je de ruimte om je verdriet gewoon te laten zijn. Want dat mag.

Ik help je inzicht te krijgen in jouw gevoelens rond het verlies en hoe je jezelf kan helpen bewust om te gaan met je verdriet. Het is mijn overtuiging dat bewust omgaan met verdriet leidt tot een duurzamer herstel.

 

Wie ben ik?

 

Trotse mama van 3, tot voor kort projectleider in de Gezondheidszorg en levensgenieter.

Mijn pad naar het mama-zijn was echter niet makkelijk en geluk en verdriet liepen hierbij hand in hand.  Na het zoveelste ‘slecht-nieuws gesprek’ had ik hulp nodig, maar vond deze niet.
In dezelfde periode verloor mijn schoonmama meer en meer de grip op haar leven door dementie. Ik zag zowel bij haar als bij mijn schoonfamilie veel angst en verdriet en weinig begrip van anderen.
Het werd me duidelijk dat er voor sommige rouwprocessen onvoldoende plaats is in de maatschappij.
Hier ontstond mijn missie: ‘Er zijn voor iedereen die een verlies ervaart en hier niet over kan, durft of mag spreken om welke reden ook’.

Naast een algemene coach opleiding, volgde ik hiertoe een specifieke opleiding tot rouw-en verliescoach.

 

Afspraak maken?

 

Ik ben beschikbaar op vrijdag op afspraak Je kan deze gemakkelijk aanvragen via mail soffiecornelissen@gmail.com of telefonisch via +32 498 130 640

Indien ik telefonisch niet bereikbaar ben, gelieve dan een bericht in te spreken, een sms of mail te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Kun je een gemaakte afspraak niet nakomen? Geen enkel probleem! Verwittig mij ten minste 24 uur op voorhand, zodat we de afspraak kunnen annuleren of verplaatsen.

 

Tarief

 

Een sessie duurt ongeveer 60min en kost 50€.

Soffie Cornelissen

Verliescoach

Vrijdag op afspraak

1. Maak uw afspraak telefonisch +32 498 130 640
2. Stuur een mail naar soffiecornelissen@gmail.com