Voedingsbegeleiding

Wat is voedingsadvies en orthomoleculaire therapie

 

Voedingsbegeleiding is er voor mensen die een beter voedingspatroon wensen en zelf niet weten waar te beginnen. Het is niet enkel nuttig voor mensen die willen afvallen. Ook personen die andere gezondheids- of welzijnsklachten hebben, kunnen een aanpassing naar gezonde en evenwichtige voeding in hun dagelijks voedingspatroon gebruiken.

De voedingsbegeleider bespreekt samen met je uitvoerig je klachten en wensen en maakt een voedingsschema op maat op rekening houdend met je levensstijl en voorkeuren.

In volgende gevallen heeft een gezond voedingspatroon zijn nut bewezen :

 

 • Overgewicht
 • Mentale problemen en moodswings
 • Verhoogde bloeddruk en/of cholesterol
 • Beoefening van duur- en/of krachtsport
 • Tekorten wanneer je bv. vegetarisch of veganistisch eet
 • Energieproblemen
 • Huidproblemen
 • Verstoorde suikerwaarden
 • Zwangerschap
 • Darmproblemen

 

Karen Peeters: voedingsadviseur en Orthomoleculaire therapeute

 

Karen Peeters is orthomoleculair therapeute. Ze is gepassioneerd bezig met gezonde, verse voeding. Voor haar is zelfzorg de sleutel tot een gezond, energiek en gelukkig leven. Wanneer je in de eerste plaats goed voor jezelf zorgt, zal je voor jezelf de optimale kansen creëren om een gezond en zorgeloos leven te kunnen leiden en dat ook uitstralen en kunnen overbrengen op anderen.

Als orthomoleculaire therapeute streeft ze ernaar om via de voeding zoveel mogelijk essentiële en nuttige voedingsstoffen op te nemen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen, zodat een optimale gezondheid kan worden bereikt of behouden. Soms is voeding op zich niet voldoende (omwille van allerlei factoren zoals gebrek aan vitamines en mineralen in onze voeding door bodemuitputting) en kan suppletie van bepaalde voedingssupplementen noodzakelijk zijn om klachten tegen te gaan of te doen verdwijnen.

Een orthomoleculaire voedingspatroon is een preventief voedingspatroon dat gebruikt wordt om je lichaam zo lang als mogelijk in een optimale gezondheid te laten verkeren. Ook als er reeds gezondheidsklachten optreden, kan een orthomoleculair voedingspatroon deze klachten doen afnemen en in sommige gevallen zelfs doen verdwijnen.

Graag ontwikkelt Karen samen met je een voedingsschema op maat waardoor ook jij de kracht van gezonde voeding optimaal kan ervaren.

Voor meer informatie kan je terecht op haar persoonlijke website (www.just-enjoy.be) of je kan haar contacteren via gsm (+32 497 13 82 52) of e-mail (info@just-enjoy.be)

 

Werkwijze

 

1ste sessie : Probleemstelling, Meting & plan van aanpak

Voedingsbegeleiding is persoonlijke begeleiding op maat. Tijdens het eerste consultatiemoment maken we een grondige analyse van het huidige voedingspatroon. Daarnaast voeren we enkele metingen uit  en er wordt een duidelijk beeld van de klachten en gezondheidsproblemen gevormd. Samen bespreken we dan een plan van aanpak dat voor jou werkt. Je gaat naar huis met enkele algemene adviezen waarmee je alvast aan de slag kan gaan. Vanaf dit moment hou je ook een eetdagboek bij.

 

2de sessie : nieuw persoonlijk voedingsschema op maat

Tijdens de tweede sessie wordt het nieuwe persoonlijke voedingsschema (volledig op maat samen gesteld en rekening houdend met jouw huidige voedingsgewoontes, persoonlijke wensen en levensritme) uitvoerig doorgenomen en besproken. Met dit nieuwe voedingsschema kan je gedurende enkele weken aan de slag. Tussentijds kan je telefonisch en per mail vragen blijven stellen. Ook wordt je eetdagboek besproken.

 

Opvolging

In de opvolgingssessies wordt de vooruitgang en eventuele moeilijkheden besproken. We maken aanpassingen aan het vernieuwde schema en er is indien gewenst een nieuwe meting. Vervolgens wordt bepaald of er nog een volgende opvolgsessie nodig is ofdat je klaar bent om je nieuwe voedingsgewoontes zelfstandig te onderhouden.

 

Afspraak maken?

 

Afspraken kunnen telefonisch of per mail worden ingepland : +32 497 13 82 52 of info@just-enjoy.be

Indien de afspraak om één of andere reden niet kan doorgaan, gelieve dan minstens 24u op voorhand te annuleren (telefonisch of per mail). Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

 

Tarief

 

 • 1ste sessie met volledige analyse + 2de sessie met weekschema op maat : 110 euro
 • Opvolgsessie : 50 euro per sessie
 • Reeks van 5 sessies (3 maanden geldig) : 240 euro
 • Reeks van 10 sessies (6 maanden geldig) : 460 euro

 

De sessies duren 45 minuten tot 1 uur Alle prijzen zijn inclusief begeleiding per mail en telefoon gedurende het volledige traject.

Karen Peeters

Voedingscoach, yogadocent

Maandag op afspraak

1. Stuur een mail naar info@just-enjoy.be en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
2. Telefonisch op : +32 497 13 82 52

 

www.just-enjoy.be