Workshops

Kind-oudermassage workshop met Nancy

 

Workshop ontspanningsmassage voor kinderen vanaf 5 jaar en één volwassene in Het Appèl, Brusselsestw 544, Mechelen (Zemst). 

Binnenkort nieuwe data

Tarief ouder-kind: 35 EUR
Praktisch: breng twee handdoeken mee.

In deze workshop raken we mekaar aan, met olie op de huid. Massagetechnieken worden speels aangeleerd, een eitje bakken op de buik of een chipolata bakken in de pan …

Eerst wordt het kind door de ouder gemasseerd en daarna mogen de kinderen mama, papa of oma … masseren. Zo komen beide partijen aan de beurt.

Aanraking met aandacht door massage herstelt de balans tussen lichaam en geest, waardoor je kind alle indrukken van de dag kan verwerken en loslaten.

Regelmatige ontspanning op een dieper niveau helpt het kind bij het verwerken van leerstof, kan gunstig zijn voor een betere nachtrust en verhoogt de concentratie. Ervaart je kind moeilijkheden bij sociale vaardigheden of heeft het weinig zelfvertrouwen, dan kan reiki en massage hulp bieden. Bij hoog sensitieve kinderen worden hun emoties beter gekanaliseerd en op die manier komen ze tot rust.
Deze behandeling heeft een positief effect op de bloedsomloop, de spijsvertering (buikpijn), het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

De mogelijkheden om onze kinderen in stilte te laten ontspannen liggen binnen handbereik …

Probeer het maar eens uit, kom de workshop volgen en laat je thuis verwennen door je kind en visa versa, een leuke manier om een intens moment met elkaar door te brengen, waarbij geven net zo belangrijk is als ontvangen!

 

Babymassage workshop met Nancy

 

Binnenkort nieuwe data
Waar? Het Appèl, Brusselsestw 544, 2800 Mechelen (Zemst)

Praktisch: je bent vrij om je baby mee te brengen of een knuffel (liefst met armen en benen) indien je baby op dat moment slaapt of zich niet zo goed voelt. Breng een handdoek mee of een dekentje om je baby of knuffel op te leggen en in te wikkelen.

Wat leer je?
In deze workshop krijg je meer informatie over het hoe, waar en wanneer te masseren? Eenvoudige technieken zoals strijkingen, knedingen, acupressuur en melken worden aangeleerd. Zowel de westerse als de oosterse massage technieken komen aan bod. 

Samen tot rust komen door babymassage
Laat voor even de drukke wereld buiten jezelf en neem de tijd om samen met je baby van een kwaliteitsmoment te genieten, kom samen met je baby tot rust door babymassage. Door middel van massage kun je op een zachte en tedere manier met je baby communiceren. Met eenvoudige en rustige bewegingen creëer je een goede verstandhouding en herstel je de verbinding met je baby én … met jezelf.
Babymassage is een ontspannende activiteit, voor zowel baby als mama of papa, waarbij je met zachte handelingen je baby tot rust brengt. De strelingen en zachte aanrakingen creëren bij je baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Je kunt voor babymassage kiezen omdat je je baby graag laat genieten, maar babymassage is ook nuttig, deze massage heeft een positieve invloed op de fysieke en geestelijke toestand en ontwikkeling van je baby. De zachte wrijving over de huid stimuleert de hersenen en activeert de bloedsomloop. Baby’s zijn hongerig naar huidcontact, een heel natuurlijke drang, die je op een ontspannen en aangename manier kan invullen waardoor de baby een diepe rust kan ervaren en deze rust ook met zich mee zal nemen, in zijn of haar celgeheugen. Babymassage kan tevens pijnlijke krampen verzachten en kan verlichting brengen bij huilbaby’s.