Yoga

Alle yoga vormen zijn voor iedereen toegankelijk, je kan op ieder moment een sessie komen uitproberen en al dan niet mee instappen. Vraag gerust om info bij één van onze docenten.

Yin Yang Yoga

Monica is gepassioneerd door alles wat te maken heeft met dans, beweging, voeding, spiritualiteit, persoonlijke groei. Ze geeft al sinds haar 14de les.

Je kan op elk moment inspringen.

Graag nodig ik jullie uit op mijn yogalessen dewelke doorgaan op donderdagavond in ‘Het Appèl’ te Mechelen. Iedereen (man/vrouw) ongeacht leeftijd of ervaring is welkom. Wees mild voor jezelf en gun jezelf de tijd om de yogahoudingen en de specifieke ademhaling onder de knie te krijgen. Breng jezelf in balans dmv yin & yang houdingen. Je zal een verschil voelen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en ergetisch vlak. Ik doceer volgende yogadisciplines: Ashtanga, Yin Yoga, Yogalates, en Stoelyoga. Ik begeleid jullie graag vanuit mijn eigen ervaring naar oa meer rust en ontspanning in jullie leven!

 

Inschrijven gewenst per mail naar Monica of op +32 497 59 67 94

Prijs: 11€ per individuele les of 90€ voor een reeks van 10 lessen

Zen-Yoga

Nancy hangt als ervare docente niet aan één bepaalde yogastroming, maar heeft een mix gemaakt van alles wat haar nuttig lijkt om tot éénheid te komen met onszelf en onze omgeving.

De traditionele yoga is fysiek tamelijk zwaar, daarom heeft ze de sessies zachte yoga en zen-yoga ontwikkeld.

Elke les staat op zich, je kan dus op elk moment instappen of een rustpauze inbouwen om daarna de draad weer op te pikken. De sessies zijn gericht op spierversterking en souplesse maar ook op geestelijke ontspanning.

Rustige bewegingen op het ritme van je eigen ademhaling. Zachte asanas, ademhalingsoefeningen en meditatie komen aan bod.

Zachte yoga & Zen-yoga kan je beoefenen zonder voorkennis en op je eigen ritme.

Wanneer: GEEN les tijdens de zomer

Praktisch: Matjes zijn aanwezig, breng zelf een dekentje en een kussentje mee.

Inschrijven gewenst per mail naar Nancy of op +32 476 358 238

Prijs: 10€ per sessie (betaling per lessenreeks van twee maanden)

Easy Flow Yoga

Karen begeleidt je in haar vorm van yoga. Wil je graag yoga doen, maar schrikken de 100% zware fysieke yogavormen je af of voel je je nog niet flexibel genoeg om je lichaam in allerlei yin poses te forceren (rekoefeningen die minutenlang worden aangehouden)? Dan is deze vorm van yoga ideaal voor jou. Easy flow Yoga wisselt eenvoudige poses op een matig tempo af met ontspannende oefeningen. Natuurlijk staat ook bij deze yogavorm de harmonie tussen ademhaling en houdingen centraal. Je laadt jezelf op door op een rustige manier te bewegen. Easy Flow yoga biedt je ontspanning, beweging en energie door de combinatie van fysieke oefening en stretches. Het is een ideale vorm van yoga om op een zachte manier je dag af te sluiten. Iedereen kan hieraan meedoen en gelijk wanneer instappen.

Yogadocente Karen praat je doorheen de les in de poses en houdt samen met jou de focus op de ademhaling, zodat je nadien volledig relaxt je dag kan aflsuiten.
Kom het zeker eens een proberen!

Wanneer: op maandag om 20u30 en donderdag om 19u

Inschrijven gewenst per mail naar Karen of op +32 497 138 252

Prijs: 11€ per individuele les of 90€ voor een reeks van 10 lessen.

Vinyasa Yoga

Elke is yogaleraar, meditatiecoach and oprichter van Gewoon Zen. Volgens haar is yoga simpelweg een manier om meer balans in je leven te creëren. Gewoon tijd nemen voor jezelf, om even naar binnen te keren en stilte te creëren, om voor jezelf en je lichaam te zorgen. Daarvoor heb je eigenlijk niets nodig: behalve je tijd, aandacht en aanwezigheid.
Vinyasa yoga is een dynamischere vorm van yoga waarin de houdingen gelinkt worden aan je ademhaling. Iedere les krijgt een specifiek aandachtspunt (schouders, rug, heupen, …) en verschilt dus telkens van de vorige. Hoewel Vinyasa fysiek wat uitdagender is, zijn de lessen toegankelijk voor alle niveaus. Er is geen voorkennis vereist, aangezien Elke alle flows stap voor stap uitlegt.
Wanneer: Op woensdagavond vanaf 19u30 (START 17/10)
Praktisch:
Inschrijven via email voor dinsdagavond (info@gewoon-zen.be)
Prijs: 11€ / les – 50€ / 5-beurten

Je kan op elk moment inspringen.

www.gewoon-zen.be

Kinderyoga

Kinderyoga is een speelse vorm van yoga, aangepast aan de belevingswereld van kinderen.
Gegeven voor kinderen, die op een plezierige manier aan lichaamsbeweging willen doen, met respect voor eigen grenzen en die van de anderen.

Wat is het nut van Yoga voor kinderen?
Kinderen moeten steeds maar meer presteren en soms ervaart een kind al op een zeer jonge leeftijd stress. Yoga is een hulpmiddel om onze kinderen met onze drukke en veeleisende maatschappij te laten omgaan. Zoniet bestaat de kans dat een kind zichzelf en zijn lichaamsgevoel verliest. Met eenvoudige, speelse en korte yogamomenten kunnen kinderen tot rust komen en brengen we hen weer in voeling met hun eigen lichaam. Hierdoor kunnen ze zichzelf tot rust brengen, zichzelf focussen en zich zekerder voelen in hun kunnen en manier van aanwezig zijn.
Kinderyoga biedt prettige bewegingsvormen afgewisseld met rustmomenten waarbij de aandacht gaat naar de innerlijke beleving van hun kindzijn. Bovendien houdt kinderyoga het lichaam soepel, verbetert de motoriek en versterkt de spieren.
Mentale en emotionele voordelen zijn verhoging van de concentratie, creativiteit en het zelfvertrouwen.
Kinderen ervaren op een ontspannen manier dat het fijn en veilig is om zichzelf te zijn en het gevoel van samenhoren (kind-ouderband) wordt versterkt.

 

Wanneer: GEEN les tijdens de zomer

Voor wie? Voor kinderen & volwassenen (ouders, grootouders, broer, zus, meter, … )

Praktisch: losse kledij aandoen is aangewezen.
Inschrijving verplicht.
Tarief: 9 EUR per sessie en per deelnemer.