Yoga

Alle yoga vormen zijn voor iedereen toegankelijk, je kan op ieder moment een sessie komen uitproberen en al dan niet mee instappen. Vraag gerust om info bij één van onze docenten.

Ashtanga yoga

Monica is gepassioneerd door alles wat te maken heeft met dans, beweging, voeding, spiritualiteit, persoonlijke groei. Ze geeft al sinds haar 14de les.

Je kan op elk moment inspringen.

Ashtanga yoga is een veilige, volwaardige, bewegingsvorm, toegankelijk voor iedereen. Het is een energieke en vloeiende stijl van yoga. Het is een fantastische oefenvorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen. Het brengt je tevens dichter bij wie je werkelijk bent. Ashtanga yoga vloeit, stroomt en ademt. Elke houding wordt op een vaste manier ingezet, volgehouden en afgesloten. Door Ashtanga Yoga te beoefenen gaat je levensenergie weer vrijelijk stromen.

Bij deze nodig ik jullie graag uit om samen de verschillende beginposes van de Ashtanga yoga te beoefenen (inclusief de zonnegroet A en B = Surya Namaskara). We bouwen alles stap per stap op en tevens worden er differentiaties getoond. Elk lichaam is nl anders.

Nodig gerust je vrienden uit. Iedereen is welkom, zowel mensen met of zonder ervaring.

Wanneer: op donderdag om 20u

Inschrijven gewenst per mail naar Monica of op +32 497 59 67 94

Prijs: 11€ per individuele les of een maand-abonnement van 10€ per donderdag (40€ of 50€)

Zen-Yoga

Nancy hangt als ervare docente niet aan één bepaalde yogastroming, maar heeft een mix gemaakt van alles wat haar nuttig lijkt om tot éénheid te komen met onszelf en onze omgeving.

De traditionele yoga is fysiek tamelijk zwaar, daarom heeft ze de sessies zachte yoga en zen-yoga ontwikkeld.

Elke les staat op zich, je kan dus op elk moment instappen of een rustpauze inbouwen om daarna de draad weer op te pikken. De sessies zijn gericht op spierversterking en souplesse maar ook op geestelijke ontspanning.

Rustige bewegingen op het ritme van je eigen ademhaling. Zachte asanas, ademhalingsoefeningen en meditatie komen aan bod.

Zachte yoga & Zen-yoga kan je beoefenen zonder voorkennis en op je eigen ritme.

Wanneer: op maandag en vrijdag overdag (zie overzichtspagina)

Inschrijven gewenst per mail naar Nancy of op +32 476 358 238

Prijs: 10€ per sessie

Easy Flow Yoga

Karen begeleidt je in haar vorm van yoga. Wil je graag yoga doen, maar schrikken de 100% zware fysieke yogavormen je af of voel je je nog niet flexibel genoeg om je lichaam in allerlei yin poses te forceren (rekoefeningen die minutenlang worden aangehouden)? Dan is deze vorm van yoga ideaal voor jou. Easy flow Yoga wisselt eenvoudige poses op een matig tempo af met ontspannende oefeningen. Natuurlijk staat ook bij deze yogavorm de harmonie tussen ademhaling en houdingen centraal. Je laadt jezelf op door op een rustige manier te bewegen. Easy Flow yoga biedt je ontspanning, beweging en energie door de combinatie van fysieke oefening en meditatie. Het is een ideale vorm van yoga om op een zachte manier je dag af te sluiten. Iedereen kan hieraan meedoen en gelijk wanneer instappen.

Yogadocente Karen praat je doorheen de les in de poses en houdt samen met jou de focus op de ademhaling, zodat je nadien volledig relaxt je dag kan aflsuiten.
Kom het zeker eens een proberen!

Wanneer: op maandag om 20u30

Inschrijven gewenst per mail naar Karen of op +32 497 138 252

Prijs: 10€ per les

Flow Free Yoga

Laura is een psychomotorisch therapeut en erkend Yoga docent. Ze volgde haar Yoga Training in India en heeft al enkele jaren ervaring als Yoga docent. Ze heeft een passie voor beweging en voor reizen.

In het Appèl zal ze Vinyasa Yoga aanbieden. Vinyasa Yoga stamt af van Ashtanga Yoga. Het is een dynamische yogavorm. Op het ritme van de ademhaling vloeit de ene in de andere houding over. De lessen zijn intensief, maar toegankelijk voor iedereen.

Doormiddel van het uitvoeren van Vinyasa Yoga ben je in beweging. De bloedsomloop komt op gang en de spieren en de organen zullen beter doorbloed worden. De flexibiliteit neemt toe, maar je gaat automatisch ook meer zweet produceren. Hierdoor zul je je afvalstoffen beter kwijt kunnen raken en wordt het lichaam gereinigd.

Elke les is als het ware één vloeiende beweging waarin intensieve rek- en strekoefeningen (staand, zittend en liggend) elkaar afwisselen. Je zult er spieren gebruiken waarvan je het bestaan niet wist. Aangezien elke pose een voorbereiding is op de andere, stretch je steeds dieper en zo kun je je grenzen verleggen.

Vinyasa Yoga is erg afwisselend. Geen vaste reeks poses zoals bij moeder Ashtanga, maar telkens een nieuwe verrassing.

Wanneer:  elke woensdag om 20u.

Inschrijven: mail naar lauravanderwee@hotmail.com of op +32 472 53 29 35

Prijs: 10€ per les of een 10-beurtenkaart voor 90€