Psycho-oncologie

Wat is psycho-oncologie en voor wie?

– Volwassenen en adolescenten (vanaf 17 jaar),  individueel
– Zowel kankerpatiënten zelf als familieleden of vrienden

Getroffen worden door een levensbedreigende ziekte zoals kanker kan je leven helemaal overhoop halen, of je nu patiënt bent, of familielid of vriend van een kankerpatiënt.

Na de schok van de kankerdiagnose krijg je het etiket kankerpatiënt. Je komt in de rollercoaster van de medische wereld terecht en tal van problemen stapelen zich op, op allerlei vlakken. Misschien pieker je vaak, heb je het gevoel er onder door te gaan, alles niet meer alleen te kunnen verwerken.

Samen gaan we het gevecht aan tegen kanker en al wat kanker met zich meebrengt – stap voor stap. We delen ervaringen, gevoelens, zorgen en angsten. We zoeken naar jouw manieren om om te gaan met je kanker zonder erdoor overweldigd te worden. Je neemt je lot opnieuw in handen en bepaalt zelf hoe je je leven – of als je dat wil ook je dood – vorm wil geven.

Als je familielid bent van een kankerpatiënt of vriend/vriendin staat ook jouw leven onder druk.
Je moet zelf door een verwerkingsproces maar je wil de anderen soms niet teveel belasten met jouw persoonlijke bezigheden en beslommeringen.
Ik luister naar jouw zorgen en samen proberen we oplossingen te vinden voor problemen die zich stellen. We bespreken hoe je je geliefde, je vriend/vriendin het best kan bijstaan zonder zelf teveel emotioneel betrokken te geraken. We hebben ook aandacht voor jouw verwerkingsproces en jouw toekomstperspectieven en -idealen.

 

Afspraak maken?

Afspraken kunnen per mail of telefonisch gemaakt worden:

+32 485 526 444 (tijdens de werkuren – buiten de werkuren spreek een boodschap in)

claudinevanderborght@gmail.com

Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn, gelieve dan een bericht in te spreken, een sms of mail te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Indien je de afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 24u op voorhand telefonisch te annuleren. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

 

Kwalificatie psycho-oncologie en psychotherapie:
specialisatie-opleiding Psycho-oncologie (Vrije Universiteit Brussel)

specialisatie-opleiding Psychoanalyse en Raadplegingspsychologie (Universiteit Gent)

Claudine Vanderborght

Psycho-oncoloog, psychoanalytisch therapeut

Donderdag op afspraak

Maak uw afspraak:

1. Via mail claudinevanderborght@gmail.com en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u.
2. Telefonisch op : +32 485 526 444