Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur vormt een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. De bedoeling is om ziekte en klachten te behandelen door het evenwicht in het lichaam te herstellen tussen ‘materie’ en ‘energie’. Pijn en klachten gaan vaak samen met een blokkade van energie. Door het prikken van uiterst fijne naalden in welbepaalde punten wordt de doorstroming van energie (qi) door de meridianen in het lichaam hersteld.

 

Indicaties voor acupunctuur

  • Aandoeningen van de bovenste luchtwegen (Acute sinustis, acute amandelonsteking, verhoudheid)
  • Aandoeningen van het ademhalingsstelsel (Acute bronchitis, bronchiaal astma)
  • Aandoeningen van mond en keel (Acute en chronische keelontstekingen, tandpijn, pijn na het trekken van tanden, tandvleesontstekingen)
  • Gastro-intestinale verstoringen (maag-darm stelsel) (Acute en chronische maagontsteking, acute en chronische ontsteking van de dikke darm, constipatie, diarree, hik, zuuroprispingen)
  • Neurologische aandoeningen (Cervicaal syndroom -nekpijn en pijn in de armen met tintelingen, facialis paralyse, gevolgen van CVA, neurogene functiestoornissen van de blaas, bedplassen, zenuwpijn tussen de ribben, trigeminus neuralgie, ziekte van Ménière)
  • Aandoeningen van het bewegingsapparaat (Geblokkeerde schouder, lage rugpijn, ischialgie, orthopedische en reumatische klachten, tenniselleboog, golfelleboog, whiplash)
  • En verder (Algemene zwakte, allergieën, gynaecologische klachten, onvruchtbaarheid, psychische problemen, stress, zona, verhogen van de immuniteit – weerstand…)

 

Werkwijze

Bij de eerste consultatie wordt de diagnose gesteld via  anamnese, polsdiagnose, tongdiagnose en algemene observatie die de puntenkeuze bepaalt. Indien u uitslagen en een medische dossier  in uw bezit heeft, breng deze gerust mee.

 

Afspraak maken

Afspraken worden liefst online gemaakt

Of anders telefonisch of per mail gemaakt:

Yun Feng: +32 479 64 32 75

yun.feng@telenet.be

Indien we niet bereikbaar zijn, gelieve dan een bericht in te spreken of een sms te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer, dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

Indien je de afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan minstens 24u op voorhand telefonisch te annuleren. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken zullen aangerekend worden.

 

Tarieven

Een sessie acupuntuur sessie duurt 40-45 min en kost 50€.

 

Indien we het volgende moeten toepassen: Electro acupunctuur,  Moxeren, Cupping, Guasha, Tuina of  Voedingsadvies, kan de duur oplopen tot 75 min en de prijs kan tussen 5€ tot 25€ verhoogd worden. Dit gebeurt echter steeds in samenspraak met de patiënt. Sommige multualiteiten betalen tot 100€ per jaar terug. In de meeste gevallen gaat het over 10€/behandeling en dit 6 keer per jaar. Contacteer uw eigen multualtiteit voor de procedure.

Yun Feng

Acupuncturist

Woe nm en Zat vm op afspraak

1. Maak uw afspraak online
2. Stuur een mail naar yun.feng@telenet.be en we nemen dan zo snel mogelijk contact op met u
3. Telefonisch op : +32 479 64 32 75