Kinder- en gezinscoaching

Wat is kinder- en gezinscoaching?

Je kind zit niet goed in zijn of haar vel. Er hangt iets, er broeit iets. Je merkt het aan het gedrag van je kind. Alleen lukt het niet om er de vinger op te leggen, om te achterhalen wat er juist scheelt of niets van wat je doet of zegt helpt echt. Je weet niet meer wat jij als ouder nog kan doen…

Het is moedig om dan even externe hulp te zoeken bij een kindercoach. Kindercoaches Laura en Ronny begeleiden kinderen tussen 5 en 18 jaar en hun gezin in deze zoektocht naar antwoorden.

Als kindercoach gaan we eerst kijken naar de talenten en vaardigheden van het kind. We maken hierbij gebruik van verschillende coaching technieken aangepast aan de leeftijd. Hiermee gaan we dan aan de slag om het kind sterker en weerbaarder te maken, om zelf antwoorden te vinden op een hulpvraag en tegelijk leren ze ook andere levensvragen het hoofd te bieden want…

“ Geef een kind een vis en het heeft eten voor een dag
maar leer het vissen en het heeft eten voor het leven”


Wat doen wij anders?

Bij Toermalijn werken we met 4 coaches. We kijken dus ook met 4 brillen naar je kind en krijgen daardoor een bredere kijk op de situatie.

Het begeleiden van een traject zal altijd door coaches Laura of Ronny gebeuren. Beiden hebben een pedagogische opleiding met uitbreidingen in kinderpsychologie en kinder-coaching en werken dagelijks met kinderen en jongeren.

In de loop van het traject leert je kind de twee andere coaches kennen. Onze ontspanningscoaches
helpen je kind ook in zijn of haar kracht te staan door enerzijds fysiek te ontspannen en anderzijds mentaal te ontspannen. Dit omdat we van mening zijn dat net het gebrek hieraan de oorzaak is van vele problemen. Kinderen kunnen zich alsmaar moeilijker ontspannen. De hele coronaperiode heeft hier zeker ook geen goed aan gedaan.

Coach Jessica volgde een opleiding kinderyoga en –meditatie en zal gedurende het traject hier meermaals rond werken. Deze hebben een bewezen helend effect op de innerlijke rust en de mentale gezondheid. Je wordt er weerbaarder door, krijgt meer zelfvertrouwen, bouwt spanning en angsten af, je slaapt er beter van enz.

Coach Thomas volgde een opleiding kinderpsychologie en heeft vooral een natuurlijke aanleg om te associëren met kinderen en jongeren. Hij zal in de loop van het traject een uitstap maken met je kind. Uit een lijst van activiteiten mag het dan eentje kiezen dat het graag wil doen of misschien net eentje dat het nog nooit gedaan heeft. Thomas helpt je kind hierbij om de eigen grenzen te verleggen en/of door te zetten wanneer het moeilijk wordt.

 

 

 

 

 

Waarvoor kan je bij ons terecht?
– leer- of schoolproblemen
– (faal)angsten en onzekerheden
– pestgedrag
– concentratieproblemen
– gedrag- en opvoedingsproblemen
– scheiding, verlies en rouw
– slecht in je vel zitten
– …

Zit hier niet tussen wat je zoekt? Neem dan contact met ons op en we bekijken wat we voor jouw kind kunnen betekenen.
Werkwijze
Het hele proces start met een aanmelding van de ouder(s) via mail of telefonisch. Hierbij luisteren we naar de hulpvraag en bepalen we of wij de geschikte mensen zijn om te helpen. Indien dit niet zo is dan helpen we graag met het doorverwijzen.

Na de aanmelding sturen wij een intakeformulier. De antwoorden op deze vragen geven ons een eerste beeld en vormen de leidraad van het intakegesprek.

Het intakegesprek dient om de hulpvraag duidelijk te stellen en meer achtergrond te geven. Dit gesprek zal altijd met coaches Laura en Ronny samen doorgaan. We zijn jong en oud, vrouwelijk en mannelijk, dochter en vader en vier ogen en oren zien en horen meer dan twee. We doen dit gesprek liefst in de thuisomgeving maar het kan ook in de praktijk. En bij voorkeur zonder het kind aanwezig want als ouder is het belangrijk om vrijuit te kunnen spreken en je eigen gevoel hierbij mee te geven. Dat is niet altijd gemakkelijk met het kind erbij.

Na het intakegesprek zal het kind aan één van beide coaches worden toegewezen afhankelijk van wie het meest aansluiting voelt en de meeste kennis heeft voor deze hulpvraag. Uiteraard blijven we achter de schermen met 2 brillen kijken.

Dan volgen er enkele sessies met het kind alleen. Hierbij gebruiken we verschillende technieken afhankelijk van de hulpvraag en de leeftijd en werken we vooral vanuit de talenten en de vaardigheden van het kind zodat het zelf tot oplossingen kan komen.
Hoeveel sessies dit zijn hangt uiteraard af van de ernst van de hulpvraag en het tempo dat het kind zelf aangeeft. De yoga/meditatie en de uitstap worden in de loop van deze sessies ingepland.

Op het einde van een traject volgt er een afsluitend gesprek. Hierbij bespreken we de werkwijze en het afgelegde traject. Mogelijks kunnen we nog wat handvatten meegeven voor de toekomst.

Na 8 sessies voorzien we sowieso een evaluatiegesprek met de ouders en het kind. Hierin wordt de vooruitgang besproken. Als alle partijen het gevoel hebben dat het goed loopt zetten we het traject verder. Deze beslissing ligt bij de ouders en het kind.

Héél belangrijk om te weten!
Alle gesprekken, mails en de inhoud van de sessies wordt enkel door de Toermalijn coaches gehoord en gelezen. We vinden jouw privacy, deze van je kind en het hele gezin héél belangrijk!

Tarieven
Het aanmelden is uiteraard gratis.

Het intakegesprek : €50 en duurt 1u tot 1,5u maar we nemen de tijd die nodig is om alles rustig door te nemen.

Individuele sessies met het kind: €50 per sessie en duren 1u.

De yoga en meditatie activiteiten zitten in de sessies inbegrepen.

De uitstap kost €50. Hierin zijn de kostprijs van de activiteit en de nodige tijd inbegrepen.

Het evaluatiegesprek en afsluitgesprek: €50 en duurt 1u tot 1,5u

Alle tarieven zijn te betalen op het einde van elke sessie. Dit kan cash of via mobile pay.

Een afspraak verzetten of annuleren kan uiteraard. Wees wel zo lief dit minstens 1 dag op voorhand te melden zodat we een ander kind eerder kunnen helpen.

 

Afspraak maken of meer info?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

– via mail naar team.toermalijn@gmail.com

Toermalijn

Maak uw afspraak via mail naar team.toermalijn@gmail.com

of telefonisch op +32 480 677 477

Bekijk ook gerust even onze Facebookpagina

www.toermalijn.team